Skip to content
Politică

Zi decisivă pentru un lider important PSD. Câți ani de închisoare riscă acesta

Unul din cei mai importanți lideri ai PSD află astăzi dacă va ajunge după gratii, fiind acuzat de fapte de corupție de către procuorii DNA.

Deputatul PSD Miron Mitrea ar putea afla, miercuri, dacă va fi condamnat sau nu la închisoare în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie, în cazul unor lucrări la casa mamei lui.

Pentru luare de mită, Mitrea riscă între trei şi zece ani de închisoare. Procurorul a mai arătat că, în raport cu suma de 5,2 miliarde de lei vechi pe care Mitrea ar fi primit-o sub forma lucrărilor de la casa mamei sale, faptele acestuia au conotaţii grave, astfel că se impune condamnarea sa la o pedeapsă cu executare.

Reprezentantul DNA a arătat că susţinerea apărării lui Mitrea nu sunt fondate, că în realitate nu a existat nicio discuţie între el şi executanţii lucrărilor şi că probele dovedesc că respectivele lucrări au reprezentat forma de plată a Irinei Paula Jianu către Mitrea, pentru menţinerea ei în funcţie, la Inspectoratul de Stat în Construcţii.

La rândul lor, avocaţii din dosar au arătat că probele anchetatorilor nu dovedesc cu claritate acuzaţiile formualte şi au solicitat achitarea clienţilor lor.

Social- democratul Miron Mitrea le-a precizat judecătorilor că este de acord cu cele spuse de avocaţii săi şi a precizat că nu a avut niciodată vreo discuţie privind contractul în sine şi că nu l-a cunoscut pe arhitectul Popescu decât în sala de judecată.

Irina Paula Jianu a susţinut la rândul ei, cu vehemenţă, că Miron Mitrea şi-a plătit integral lucrările pentru “cele două băi şi cele două camere” de la casa mamei sale şi a precizat că lucrările au fost chiar mai scumpe ca la alte firme, astfel că Mitrea ar fi plătit “dublu ca preţ”.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada 2001- 2002, Miron Mitrea, ministru al Lucrărilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei la acea dată, a pretins şi primit de la Irina Paula Jianu, fost inspector șef adjunct la Inspectoratul de stat în construscții, foloase necuvenite în valoare de 520.000 de lei, reprezentând contravaloarea lucrărilor de construcţii, amenajare şi dotare care au fost executate de societăţile Conimpuls SA Bacău, Vertcon SA Bacău, Durimpuls SRL Bacău şi Regal Glass SRL Bacău la un imobil din Voluntari, judeţul Ilfov, proprietatea mamei lui Mitrea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *