Zi importantă pentru Cătălin Cherecheș: iese din închisoare și dă ochii cu magistrații 

Sursă foto: Catalin Chereches

Cătălin Cherecheș dă astăzi ochii cu magistrații germani care decid dacă îl lasă liber din închisoare.

Judecătorii din Germania urmează să stabilească și o dată la care vor hotărî asupra cererii de extrădare a acestuia în România.

„Cătălin Cherecheș iese astăzi din penitenciarul din Munchen, acolo unde a fost încarcerat încă de la finalul anului trecut, pentru a compărea în fața magistraților care vor stabili dacă edilul din Baia Mare va rămâne în continuare în arest preventiv, în Germania, sau dacă asupra lui va fi dispusă o măsură mai blândă.

Între timp, se așteaptă și o dată a procesului în care se va judeca extrădarea lui Cherecheș, în contextul în care autoritățile din țara noastră au trimis deja toate documentele ce atestă condițiile din penitenciarele din România.

Autoritățile române încearcă să îi convingă pe magistrații din Germania că fostul primar va beneficia de condiții deosebite în țara noastră, astfel încât acesta își va putea executa fără probleme pedeapsa de 5 ani de închisoare.

Între timp, avocații lui Cătălin Cherecheș lucrează meticulos la plângerea pe care au anunțat că o vor depune la CEDO și în care acuză faptul că fostul primar nu ar fi beneficiat de un proces echitabil în țara noastră.

Este cert faptul că, în cazul în care extrădarea va fi aprobată iar Cerecheș va ajunge în România până la jumătatea lunii februarie, el ar putea să poată compărea toate  în fața magistraților din Cluj pe data de 22 februarie.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: