Skip to content
Politică

Zi importantă pentru Cioloș. Care sunt principalele obiective ale premierului desemnat: Așteptările sunt uriașe

Zi importantă pentru fostul comisar european Dacian Cioloș. Află care sunt principalele obiective ale premierului desemnat: „Așteptările sunt uriașe!”

Prim-ministrul desemnat şi-a început discursul, marţi, în faţa plenului reunit al Parlamentului, comemorând victimelor din clubul bucureştean Colectiv.

„Sunt deplin constient ca asteptarile sunt uriase si va asigur ca vom face tot ce ne sta in putina pentru a raspunde cerintelor. Mi-e greu sa incep acest cuvant fara sa aduc tribut victimelor de la Colectiv. Romania pe care vrem sa o sadim e Romania lor. Tragedii precum nu trebuie sa se mai intample. E datoria morala pe care trebuie sa ne-o asumam cu totii, de aceea impreuna trebuie sa inlaturam cauzele, mai ales coruptia. Oamenii asteapta acum o schimbare a felului de a administra interesul public. presedintele Romaniei si dvs., partidele, ati inteles acest moment critic si de aici a izvorat acest guvern.

Vrem sa venim cu solutii care sa aiba efect in perioada limitata a mandatului. Sarcina acestui Guvern va fi de a crea cadrul necesar care sa puna bazele acestor transformari. Ne asumam un set de masuri concrete, limitate ca numar, dar cu impact si cu importanta sistemica. Un numar de masuri care sa le ducem la indeplinire in dialog cu dvs. si societatea. Ne asumam o guvernare bazata pe 3 principii fundamentale: transparenta, responsabilitatea, deshiderea pentru dialog.

Din momentul in care presedintele mi-a incredintat acest mandat, am urmarit formarea unui cabinet din ministrii integri. Programul cuprinde 5 teme majore. Ciclul politic constitutional – anul viitor acest guvern va organiza doua tururi de alegeri. Sper ca si cetatenii isi vor spori implicarea civica astfel incat sa poata participa activ in procesul electoral. Sarcina noastra e sa ne asiguram ca toti romanii pot vota, indifferent de unde se afla. A doua prioritate a ac govern e deschiderea catre soc la toate nivelurile ei. Vom initia platforme noi de consultare, le vom consolida pe cele existente. Vom urmari aceasi deschidere si transparenta si fata de mediul politic. Guvernul ii va ramane Parlamentului un partener activ. Vom veni in mod activ in fata dvs. pentru a ne asigura ca masurile de aplicare a ac govern au intelegerea si sustinerea forului democratic al tarii. In al treilea rand, independenta justitiei si lupta impotriva coruptiei. Urmeaza un an important cand se vor face numiri in posturi cheie din judecatorii si Parchete.Dupa, e sustinerea in continuare a cresterii economice. Vom sustine relansarea durabila a cresterii economice. Vom veghea asupra structurii bugetare si obiectivul acesteia. In privinta cheltuielilor, doi factori sunt importanti. O societate normala are nevoie de un sistem de Sanatate functional, un sistem de Educatie solid. Ne vom concentra eforturile asupra lor si asupra reducerii migratiei in strainatate.

Imi voi folosi toata energia pentru recastigarea increderii si prestigiului cu partenerii din UE. 

Voi incheia impartasindu-va felul in care acest Guvern doreste sa dezvolte o relatie cu dvs. Democratia nu e posibila fara oameni politici. Momentele in care se apeleaza la Guverne cu experti sunt exceptionale. Sper sa va alaturati efortului nostru. Vom fi deschisi la proiectele si ideile dvs si va asigur ca vom asculta mereu cu atentie. Dorinta mea e de a crea premizele unei dezvoltari accelerate a Romaniei. Tot dvs. veti fi cei care veti continua sa claditi o tara care sa dea speranta romanilor si sa-i faca sa se intoarca pentru ca acasa este intr-un singur loc, aici, in Romania. Am purtat acest acasa cu mine in toti acesti ani si ma bucur ca astazi pot sa-mi aduc modestul meu aport pentru a face acest acasa un lucru mai bun”, a declarat Dacian Cioloș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *