Skip to content
Politică

Zi importantă pentru legile justiției. Vor lua judecătorii CCR o ”decizie istorică”?

newsbv.ro

Sesizările formulate atât de Partidul Național Liberal cât și de Înalta Curte de Casație și Justiție privind modificările aduse legilor justiției se află pe agenda de discuții de marți a judecătorilor Curții Constituționale.

Astfel, marți ar putea fi o zi importantă pentru partidul de guvernământ, întrucât astăzi judecătorii CCR ar putea lua o ”decizie istorică”, după cum afirmă procurorul general Augustin Lazăr, relatează News.ro. Una dintre sesizările făcute de ICCJ se referă la înfiinţarea Parchetului special pentru investigarea judecătorilor şi procurorilor, magistraţii considerând că se încalcă principiul egalităţii în faţa legii, deoarece ar deveni singura categorie profesională din România cu un parchet dedicat, în timp ce 29 de senatori au formulat ”Obiecţia de neconstituţionalitate a Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr.304/2004 privind organizarea judiciară”.

Procurorul general Augustin Lazăr a afirmat că are încredere că judecătorii CCR vor lua decizia corectă, aceasta putând fi chiar ”istorică”.

„Ministerul Public în continuare este foarte atent, urmăreşte cu cea mai mare atenţie procedura de verificare a constituţionalităţii acestor legi. Am pus la dispoziţia instituţiilor competente toate suspiciunile de neconstituţionalitate pe care le-am avut şi avem convingerea că se va da o decizie de către Curtea Constituţională, una care va fi de referinţă, fără îndoială o decizie istorică cred că va fi, şi Curtea Constituţională cred că va da o soluţie înţeleaptă într-un caz care se află în atenţia opiniei publice româneşti”, a spus Augustin Lazăr, săptămâna trecută, la intrarea la şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii.

1 comentariu la “Zi importantă pentru legile justiției. Vor lua judecătorii CCR o ”decizie istorică”?

 1. Priorul Jean a emis urmatorul decret:
  ORDINUL CAVALERILOR TEMPLULUI DIN IERUSALIM
  DECRET
  Prin puterile conferite mie de catre Marele Maestru al Ordinului, te primesc, te constitui si te consacru pe tine Cristian Panait, victima a mafiei ce controleaza Romania, Cavaler Templier.
  Prin prezentul Decret il numesc pe fratele nostru, nobilul cavaler Cristian Panait in functia de cavaler comandor, comandant al Comanderiei Celesta Onoare si Virtute din componenta Marelui Priorat Celest al Ierusalimului.
  Ne rugam Tie Doamne sa chemi de indata la dreapta Ta Judecata pe spurcaciunile ce se cred dumnezei pe pamant si fac numai ce vor ei, nu respecta Poruncile Tale si sunt deasupra legilor omenesti si pamantesti.
  Non Nobis Domine, Non Nobis, Sed Nomini Tua da Gloriam

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *