Skip to content
Politică

Zi importantă pentru peste un milion de români. Încep negocierile pe salariul minim

Luni încep primele discuţii legate de salariul minim din 2017, după ce s-a stabilit că, de la 1 mai 2016, salariul minim să fie majorat cu 200 de lei, până la 1.250 de lei, informează romaniatv.net.

Acestea sunt primele discuţii oficiale pentru salariul minim de anul viitor, când acesta se va stabili de către Guvern, ci pe baza unui algoritm, pe baza unui calcul calcul, stabilit în funcţie de creşterea economică sau de creşterea productivităţii. Urmează discuţii dure cu sindicatele, care doresc creşterea în funcţie de coşul minim de consum, care în prezent este calculat la 1.450 de lei, mai mare decât salariul minim pe economie. Pe de altă parte, patronatele doresc o creştere temperată, doar în funcţie de creşterea productivităţii.

Majorările salariale din 2017 vor fi decise în funcție de resursele financiare disponibile, cu încadrarea în anvelopa salarială stabilită pentru anul viitor, a declarat recent ministrul Muncii, Ana Costea. Aceasta a explicat că, pentru stabilirea nivelului salariului minim pentru anul viitor, va fi constituit un grup de lucru care va elabora un mecanism transparent prin care acesta să fie indexat automat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *