Skip to content
Politică

Zi importantă pentru PMP și UNPR. Fuziunea are loc astăzi

" "

Zi importantă pentru PMP și UNPR. Fuziunea are dintre cele două partide urmează să aibă loc astăzi, la Palatul Parlamentului.

Congresul de fuziune dintre UNPR şi PMP va avea loc miercuri, după ce cele două formaţiuni politice vor aproba, tot miercuri, în congrese separate, fuziunea prin absorbţie a celor două formaţiuni.

" "
" "

Partidul nou format se va numi Partidul Mişcarea Populară, va fi condus de Traian Băsescu şi va păstra semnele electorale şi imnul PMP.

La nivel naţional toate funcţiile, mai puţin cea de preşedinte, se vor dubla. Valeriu Steriu va ocupa funcţia de preşedinte executiv, alături de Eugen Tomac.

Va fi o distribuţie echilibrată a puterii în teritoriu. Pentru că analiza pe care o facem de două săptămâni ne arată că acolo unde Partidul Mişcarea Populară este puternic, sunt slăbiciuni mai mari la UNPR, şi unde Partidul Mişcarea Populară este slab, a avut rezultate slabe la alegeri, este mai puternic UNPR. Avem o soluţie echilibrată de 50% – 50%. Vă mai pot spune că PMP-ul actual are doi prim-vicepreşedinţi, noul partid va avea patru prim-vicepreşedinţi pe care îi va desemna UNPR până miercuri. Drept pentru care, în conformitate cu statutul nostru, am semnat cu domnul preşedinte Steriu acordul de fuziune”, a declarat Traian Băsescu, citat de romaniatv.net.

Tot atunci, peşedintele UNPR, Valeriu Steriu, a spus că fuziunea cu PMP este un proiect în care şi-a pus speranţa.

Partidul a crescut după ianuarie, alegerile locale ne-au prins pe o dinamică crescătoare, tocmai de aceea vrem să o continuăm, tocmai de aceea vrem această politică de fuziuni. Nu cred că ne vom opri aici, vom merge mai departe. Şi cred că vom contrui al treilea pol care va fi într-adevăr o speranţă a românilor (…) Este un proiect în care ne-am pus speranţa că oferim un viitor celor care ne-au votat la alegerile locale. Sunt peste 300.000 de voturi care aşteaptă ca şefii de organizaţie, colegii noştri care sunt astăzi preşedinţi în judeţe, care sunt în parlament să poată continua în toamnă, la nivel parlamentar, toate proiectele pornite. Încă de la preluarea partidului am spus că vom avea o politică de alianţă care să ne permită o dezvoltare, o creştere şi o menţinere a echilibrului în România între cele două mari puteri. Cred că sunt oameni care vor să aleagă altceva decât PSD sau PNL. Împreună putem oferi alternativa (…) Drumul pe care îl pornim astăzi va fi un drum care va da foarte multă încredere românilor. În unanimitate colegii mei au spus că asta e varianta cea mai bună”, a spus Valeriu Steriu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *