Skip to content
Politică

Zi importantă pentru șeful CJ Vrancea, Marian Oprișan

Preşedintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprişan, urmează să afle, în cursul zilei de vineri, sentința definitivă în dosarul Căprioara, informează romaniatv.net.

În acest dosar, Oprişan este acuzat de abuz în serviciu, utilizarea creditelor în alte scopuri, fals şi uz de fals. Acesta a declarat la ultimul termen de la Curtea de Apel Cluj că nu a comis niciodată vreo infracţiune.

Procurorul DNA a cerut ca președintele CJ Vrancea să primească o pedeapsă privativă de libertate.

Nu am intenţionat niciodată să comit vreo infracţiune, nici nu am comis, nu sunt hoţ. S-au împlinit 10 ani de când s-a început urmărirea penală împotriva mea, a fost o perioadă marcată de furie şi umilinţe. Nimeni nu a trăit ca mine teama unei erori judiciare. Consider că apelul făcut de DNA la decizia de achitare a Judecătoriei Cluj-Napoca este plin de falsuri şi minciuni şi vă cer să respingeţi apelul”, a spus atunci Marian Oprişan în faţa instanţei de judecată.

La ieşirea din sala de judecată, Marian Oprişan a declarat presei că este nevinovat, că are încredere în “magistraţii cinstiţi” ai României şi că „Traian Băsescu a dat ordin, negru pe alb, în faţa televiziunilor, să i se facă acest dosar”.

Amintim că în primă instanță, Marian Oprișan a fost achitat de Judecătoria Cluj.

În iunie 2006, procurorii anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a lui Oprişan pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, utilizarea creditelor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, fals şi uz de fals. Procurorii DNA l-au învinuit pe preşedintele CJ Vrancea pentru cheltuirea în mod nelegal a 1,9 milioane de dolari pentru balastarea a 41 de drumuri comunale, dar şi pentru modul cum s-a achiziţionat Complexul Turistic „Căprioara”.

Citește și: UPDATE Prima reacție a lui Marian Oprișan după ce a fost achitat în dosarul „Căprioara”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *