Skip to content
Politică

Zi importantă pentru Șova. Cererea privind încuviințarea reținerii și arestării preventive, discutată în Senat

Conducerea Senatului urmeaza sa discute, in sedinta de luni a Biroului Permanent, cererea privind incuviintarea retinerii si arestarii preventive a senatorului PSD Dan Sova si sa o transmita Comisiei juridice pentru formularea unui raport, potrivit hotnews.ro.

De asemenea, senatorul Dan Sova va fi invitat la Comisia juridica pentru a-si studia dosarul si pentru a-si exprima punctul de vedere. Documentul a fost trimis la Senat vineri.

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a sesizat procurorul general pentru a cere presedintelui Senatului incuviintarea retinerii si arestarii preventive a lui Dan Sova.

DNA il acuza pe Sova ca, in perioada octombrie 2011 – iulie 2014, ar fi pretins sume de bani si a primit in total 100.000 de euro de la o persoana denuntatoare, in schimbul traficarii influentei sale reale pe care o avea pe langa Mihai Balan, director general al centralei de energie termica CET Govora SA, astfel incat acesta din urma sa asigure incheierea unui contract de asistenta juridica cu o anumita societate de avocatura, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/luna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *