Skip to content
Politică

Zi neagră pentru Bursa de pe Wall Street. Trump: ”FED-ul a luat-o razna”

smart-money.co

La încheierea sesiunii, America resimte o cădere puternică, cea mai mare din ultimele șase luni, a tuturor indicilor de pe bursă. Căderea este mai mare de 3 la sută.

Nasdaq suferă cea mai slabă ședință din ultimii doi ani cu o pierdere de aproximativ 4 la sută. Căderea de pe Wall Street lovește și bursa din Asia, care resimte o cădere de 3-4 procente. Președintele Americii, Donald Trump, împreună cu investitorii, nu se arată îngrijorați de lovitura resimțită de Wall Street.

„Cred că este în regulă. De fapt este o corecţie pe care o aşteptam de multă vreme. Dar nu sunt deloc de acord cu ce face Rezerva Federală. Cred că Fed-ul a luat-o razna”, a spus Donald Trump.

„Este ceva normal pentru luna octombrie. Dar cu o cădere de 3,25 procente, unde de fapt credem că ar trebui să şi fie cotaţiile, pieţele trebuie să digere măsura privind dobânda cheie”, explică Ross Gerber, CEO la Gerber Kawasaki.

Investitorii susțin că această cădere este cauzată de creșterea ratelor de dobândă la obligațiuni.

Companiile din sectorul tehnologiei resimt cea mai mare cădere – Netfix si Twitter au scăderi de peste 8 procente, Amazon de 6 procente, Apple si Microsoft de 5 procente. Aceste deprecieri au dus la pierderi de aproximativ 167 de milioane de dolari în urma scăderile de miercuri seară, informează Digi24.

Deși companiile au suferit această lovitura, Amazon are în continuare o creștere de 50 la sută de la începutul anului, Microsoft are un plus de 24 de procente, iar Netflix un câștig de aproximativ 70 de procente.

Problema care a declanșat scăderea a fost cauzată de multitudinea de investitori care a decis să își marcheze profiturile în același timp, process care duce la vânzări massive ale acțiunilor respective și la scăderea prețului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *