Skip to content
Sport

Zi neagră pentru fotbal: plouă cu condamnări

www.presalibera.net

Fostul impresar Ioan Becali, ex-acționarul dinamovist Cristian Borcea și antrenorul Liviu Ciobotariu au primit în decursul zilei de joi decizia unui tribunal din Liege, cu privire la condamnarea lor la șase ani de închisoare pentru fraudă fiscală. Acesția au mai primit amenzi de 11.000 de euro fiecare şi le-au fost confiscate sume de câte 24.000 de euro, în dosarul transferurilor efectuate de către Standard Liege, între 1999 şi 2004.

Liviu Ciobotariu a declarat pentru news.ro că nu a primit nicio înștiințare cu privire la decizia tribunalului din Belgia: „Cunosc cazul, dar nu am fost înştiinţat de vreo condamnare şi nu pot să comentez în momentul de faţă”.

Românii noștri nu sunt singurii care au fost trimiși în judectă, lista fiind completată  de mai multe personalități din fotbalul belgian: Luciano D’Onofrio, Alphonse Costantin, Michel Verschueren, Ivica Mornar, Pierre Delahaye, Pierre François şi Michel Preud’homme. Acestora li s-au adus acuzații de fals, uz de fals, abuz de bunuri sociale şi fraudă fiscală, în privința transferurilor efectuate de clubul Standard Liege în perioada 1999-2014.

Despre Cristi Borcea și Giovani Becali se mai știe că au fost judecați și condamnați în dosarul transferului de jucători din România, în martie 2014. Ca urmare, Borcea se află și acum în penitenciar, însă Becali a fost eliberat condiționat după executarea a doi ani și șase luni de închisoare.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *