Skip to content
Politică

Sebastian Ghiță nu scapă de emoții. Astăzi ar putea afla decizia

gandul.info

Unul dintre dosarele în care este judecat fostul parlamentar, Sebastian Ghiță, s-ar putea finaliza vineri, atunci când este programat ultimul termen la Curtea Supremă.

Ghiță este acuzat de Direcția Națională Anticorupție (DNA) de șase infracțiuni, printre care dare de mită, șantaj, trafic de influență și spălare de bani, informează Digi24.ro.

În același dosar cu fostul parlamentar mai sunt judecați foștii șefi ai Parchetului Curții de Apel din Ploiești, ai Inspectoratului Județean de Poliție și ai DNA Prahova.

Sebatian Ghiță este acuzat de intervenția pentru menținerea și promovarea în funcții publice a unor persoane de la care ar fi obținut informații confidențiale în ceea ce îl privește pe fostul președinte al Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma.

Fostul parlamentar a fost reținut la Belgrad în aprilie 2017 și plasat în arest preventiv, după ce a fugit din România. El a fost eliberat în mai anul trecut pe cauțiune, însă i-a fost reținut pașaportul și a primit interdicția de a părăsi Belgradul, mai adaugă sursa citată.

La momentul capturării de către autoritățile sârbe, Ghiță era împreună cu fratele său și avea acte de identitate din Slovenia. În prezent, este așteptată o decizie în privința cererii autorităților române de extrădare  a lui Ghiță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *