Skip to content
Europa

Ziarist american, fost colaborator The New York Times, ucis de soldații ruși în Ucraina. Reacţia SUA

Twitter

UPDATE 18.30

Consilierul pentru securitate naţională al SUA, Jake Sullivan, a declarat că Rusia va plăti un „preţ scump” dacă va folosi arme chimice în Ucraina, relatează The Guardian. Într-o intervenţie la postul CBS, el a spus că orice atac asupra NATO va declanşa un răspuns complet din partea alianţei.

Sullivan a adăugat că a fost în contact direct cu Moscova pentru a avertiza împotriva oricărei mişcări privind armele chimice. „Folosirea armelor de distrugere în masă ar fi o linie suplimentară şocantă pe care (preşedintele rus Vladimir) Putin o trece în ceea ce priveşte atacul său asupra dreptului internaţional şi a normelor internaţionale”, a spus Sullivan.

____________________________________________________________________________

Ştire iniţială

Brent Renaud, jurnalist american, fost colaborator al ziarului The New York Times, a fost ucis, duminică, de forțele rusești în apropiere de Kiev. Un alt ziarist care-l însoțea a fost rănit.

Brent Renaud avea 51 de ani și lucrase pentru The New York Times. Ziarul a anunțat că acesta nu se afla în Ucraina pentru publicație. El a fost ucis, iar un coleg a fost rănit după ce soldații ruși au deschis focul asupra mașinii în care se aflau, în zona localității Irpin.

 

Jurnalistul care a supraviețuit a povestit că au fost atacați în timp ce încercau să filmeze oamenii care vor să fugă din calea războiului. Trecuseră de un pod și cineva s-a oferit să-i ducă cu mașina spre al doilea pod. Numai că militarii ruși au început să tragă asupra lor. Șoferul a întors, dar rușii au continuat să tragă: „Prietenul meu era Brent Renaud. El a fost împușcat și a rămas acolo”. Potrivit sursei citate de b1.ro, acesta a mai spus că nu știe ce s-a întâmplat cu amicul său, dar a văzut că a fost împușcat în gât.

Reacția New York Times la moartea jurnalistului

„Ne pare teribil de rău să auzim despre moartea lui Brent Renaud. Brent era un fotograf talentat și un producător cu care The New York Time a colaborat de-a lungul anilor.

Deși a lucrat pentru Times în trecut (cel mai recent în 2015), el nu se afla în Ucraina pentru a lucra pentru The New York Times. Primele informații indicau acest lucru deoarece purta legitimația Times pe care o primise acum mulți ani”, a transmis Cliff Levy, directorul adjunct al pubicației, pe Twitter.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *