Skip to content
Politică

Zika: Obama cere alocarea a 1,8 miliarde de dolari pentru combaterea virusului

Barack Obama a cerut Congresului deblocarea a peste 1,8 miliarde de dolari pentru finanţarea în regim de urgență a luptei împotriva virusului Zika.  Banii vor fi folosiţi pentru programele anti-ţânţari, crearea mai rapidă a unui vaccin şi pentru dezvoltarea testelor de stabilire a diagnosticului, informează b1.ro.

Vom cere Congresului să aloce resurse pentru programe de control, pentru crearea mai rapidă a unui vaccin, dar şi pentru dezvoltarea testelor de stabilire a diagnosticului”, a susținut acesta.

Casa Albă a avertizat că pe măsură ce primăvara şi vara se apropie, Statele Unite trebuie să se pregătească să combată transmiterea locală a virusului.

”Vestea bună este că virusul nu este ca Ebola. Oamenii nu mor din cauza virusului Zika. Mulţi care s-au contaminat nici nu ştiu că sunt infectaţi. Însă cea ce ştim este că se pare că este un risc destul de mare pentru femeile însărcinate şi pentru cele care doresc să aibă un copil”, a mai afirmat Obama.

Până în prezent, virusul Zika nu a fost transmis de ţânţari pe teritoriul Statelor Unite, însă unii americani s-au întors acasă infectaţi cu acest virus din America de Sud, Centrală, Insulele Caraibe şi Isulele din Oceanul Pacific.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *