Skip to content
Politică

ZILELE BUCUREȘTIULUI: Tăriceanu: București a îmbrăcat haine de sărbătoare

Capitala României marchează în acest an 555 de ani de la prima atestare documentară. Președintele Senatului și al PLR, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că acest moment este unul important pentru fiecare locuitor al Bucureștiului.

„Zilele acestea Capitala României, București, a îmbrăcat haine de sărbătoare pentru a marca 555 de ani de la prima atestare documentară. Este un moment important pentru fiecare locuitor al Bucureștiului, un moment de bucurie și de sărbătoare.

" "

Acest moment este și un bun prilej de readucere aminte despre distrugerile pe care planurile lui Ceaușescu de edificare a unui centru politic administrativ după modelul nord-coreean le-a produs orașului vechi. Câteva din cele mai vechi cartiere pline de biserici, clădiri istorice au dispărut pur și simplu lăsând în urmă oameni și familii întregi într-o teribilă suferință. Orașul și-a pierdut din personalitate, și-a pierdut parfumul și culoarea de odinioară devenind mai sărac și și-a adăugat câteva edificii care să ne amintească tot timpul de ororile comunismului, cu grandomania lor specifică”, a afirmat Călin Popescu-Tăriceanu.

Potrivi acestuia, Bucureştiul de astăzi confirmă statutul de capitală europeană prin proiectele realizate, evenimentele organizate, dar şi prin dezvoltarea pe care a cunoscut-o în ultimii ani. 

„Bucureștiul pe care îl cunoaștem cu toții astăzi își confirmă statutul de capitală europeană prin proiectele realizate, evenimentele organizate, dar și prin dezvoltarea pe care a cunoscut-o în ultimii ani”, a conchis Tăriceanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *