Skip to content
Politică

ZILELE BUCUREȘTIULUI: Tăriceanu: București a îmbrăcat haine de sărbătoare

Capitala României marchează în acest an 555 de ani de la prima atestare documentară. Președintele Senatului și al PLR, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că acest moment este unul important pentru fiecare locuitor al Bucureștiului.

„Zilele acestea Capitala României, București, a îmbrăcat haine de sărbătoare pentru a marca 555 de ani de la prima atestare documentară. Este un moment important pentru fiecare locuitor al Bucureștiului, un moment de bucurie și de sărbătoare.

Acest moment este și un bun prilej de readucere aminte despre distrugerile pe care planurile lui Ceaușescu de edificare a unui centru politic administrativ după modelul nord-coreean le-a produs orașului vechi. Câteva din cele mai vechi cartiere pline de biserici, clădiri istorice au dispărut pur și simplu lăsând în urmă oameni și familii întregi într-o teribilă suferință. Orașul și-a pierdut din personalitate, și-a pierdut parfumul și culoarea de odinioară devenind mai sărac și și-a adăugat câteva edificii care să ne amintească tot timpul de ororile comunismului, cu grandomania lor specifică”, a afirmat Călin Popescu-Tăriceanu.

Potrivi acestuia, Bucureştiul de astăzi confirmă statutul de capitală europeană prin proiectele realizate, evenimentele organizate, dar şi prin dezvoltarea pe care a cunoscut-o în ultimii ani. 

„Bucureștiul pe care îl cunoaștem cu toții astăzi își confirmă statutul de capitală europeană prin proiectele realizate, evenimentele organizate, dar și prin dezvoltarea pe care a cunoscut-o în ultimii ani”, a conchis Tăriceanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *