Skip to content
Politică

Zilele ministrului Muncii Ana Costea în guvern, numărate? Cioloș îi caută înlocuitor SURSE

" "

Guvernul Cioloș caută înlocuitor pentru ministrul Muncii, Ana Costea, potrivit unor surse citate de Antena 3.

Informația a fost dezvăluită marți de Radu Tudor, la emisiunea La ordinea zilei, de la Antena 3.

" "

Astfel, guvernul tehnocrat este dispus să renunțe la ministrul Muncii, Ana Costea, dar nu la ordonanța de urgență privind salarizarea, cea care a stârnit aceste discuții.

Liderii principalelor organizații sindicale au anunțat marți că ministrul Muncii, Ana Costea, a decis retragerea proiectului Ordonanței privind salarizarea în sectorul bugetar.

„Ministrul Muncii, doamna Ana Costea, și-a asumat răspunderea de a retrage în mod oficial din cadrul Guvernului acest act normativ. Este un pas înainte în vederea rezolvării problemelor pe care noi le-am semnalat.(..) este un act normativ care trebuie dezvoltat foarte clar chiar dacă este vorba de condiționări financiare și de a-l face funcțional și a corecta disfuncționalități constatate la alegea actuala de salarizare”, a spus Bogdan Hossu, președintele CNS Cartel Alfa, la finalul discuțiilor de la Ministerul Muncii.

De asemenea, potrivit lui Marius Nistor, președintele Federației Spiru Haret, actualul proiect nu ar face altceva decât să accentueze „starea de haos existentă, din punct de vedere salarial, în sectorul bugetar”.

Cosmin Andreica, consilierul ministrului Muncii, a declarat că Ana Costea îşi va depune mandatul dacă nu se va ţine cont de părerea sa, cu privire la proiectul de ordonanţă privind salarizările bugetarilor, aceasta anunţând că nu mai sprijină proiectul.

Decizia ministrului Muncii Ana Costea de a nu mai sprijini proiectul de ordonanţă a venit în urma discuţiei cu reprezentanţii sindicatelor care a avut loc marţi dimineaţă.

Ministrul Muncii a hotărât să retragă proiectul privind salarizarea în sectorul bugetar

Proiectul privind salarizarea în sistemul bugetar nu rezolvă marile discrepanţe în salarizarea personalului din acest sector, informează Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ care anunţă, într-un comunicat, că membrii săi vor recurge la toate formele de luptă sindicală.

Prima acţiune de protest urmează să se desfăşoare în zilele de 18 şi 19 aprilie, în intervalul orar 15,00 – 17,00, când sindicaliştii vor picheta Guvernul României.

Potrivit FSLI, salariile ”umilitoare” propuse pentru debutanţi sunt ”un îndemn” pentru tinerii performanţi să fugă de învăţământ în timp ce învăţătorii şi educatoarele cu studii medii riscă să rămână la acelaşi nivel pentru o perioadă nedefinit de mare, în urma aplicării noului act normativ privind salarizarea bugetarilor.

În acest context, potrivit FSLI, cei peste 178.000 de salariaţi din învăţământul preuniversitar, membri de sindicat ai organizaţiilor afiliate, nu acceptă o astfel de lege de salarizare, informează antena3.ro.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *