Skip to content
Sport

Ziua Beizadelelor: de 1 Iunie, să-i sărbătorim și pe cei mai norocoși copii de politicieni! EXCLUSIV

PSnews.ro vă prezintă mai jos un inventar al celor mai norocoși copii de politicieni, care deja au primit cadouri de la părinţii lor.

Concret, discutăm despre beizadelele politicienilor care nu s-au zgârcit când a venit vorba despre propriile odrasle și le-au oferit cadouri: fie concretizate în afaceri proprii și mașini luxoase, fie în angajări la diverse instituții publice.

Andreea Cosma

Una dintre cele mai proeminente figuri „abonate la buzunarul lui tati” (după cum se prezintă unii copii pe Facebook) este Andreea Cosma, actual deputat PSD de Prahova, fiica renumitului baron Mircea Cosma.

Menționăm că înainte să intre în politică, ea apăruse într-un pictorial, în ipostaze provocatoare, filmase un videoclip obscur pe la începutul anilor 2000 și avusese o scurtă căsnicie cu un libanez bogat, care aruncase sute de mii de euro pe nunta lor.  Aceeași Andreeea Cosma, care s-a aflat pe locul al saptelea pe lista pentru Camera Deputatilor a PSD Prahova, a devenit parlamentar in conditiile in care doi dintre candidatii pozitionați înaintea sa pe locuri eligibile renunțaseră la mandat. Potrivit declarației de avere publicate pe site-ul Camerei Deputaților (document datat 15 iunie 2017), Cosma deține două terenuri de aproape 10.000 mp în Păulești (Prahova) și bijuterii de 80.000 de dolari. Aceeași deputată are 47.000 lei în conturi pe numele ei si alti 138.000 dolari pe numele fiicei sale, Chloe. Parlamentara si-a mai trecut in declaratia de avere alti 35.000 dolari transferati din Arabia Saudita pe numele fiicei ei, anul trecut, probabil de la tatăl libanez.

Mara Mareș

Altă beizadea abonată la „buzunarul lui tati” este deputata Mara Mareș, șefa Tineretului Național Liberal (TNL), fiica vestitului om de afaceri Ioan Mareş. Fost preşedinte PDL Făgăraş, Ioan Mareş este un important cultivator de cartofi. În 2006, punea bazele firmei Cartof de Făgăraş- Grup de Producători SRL, alături de alţi cultivatori obținând venituri de-a dreptul fabuloase din acest segment. Tatăl deputatei a fost dintotdeauna un pasionat al maşinilor de lux, acesta având un veritabil parc auto, potrivit Jurnalul.ro. La un moment dat, Ioan Mareș avea trei limuzine Mercedes, un Audi, un Hyundai şi o motocicletă Suzuki, printre care şi-au mai făcut loc, în timp, un VW Bora, un Peugeot şi o Dacia Logan. Nici la imobiliare nu stă rău deloc: un teren intravilan, o casă şi o magazie de cereale în Săvăstreni- comuna Recea, plus un spaţiu comercial, o casă şi un apartament în Făgăraş. Toate cumpărate din banii pe care nu i-a trimis fiicei la Londra, mai notau jurnaliștii.

 Diana Tănase (fostă Tudose)

Al treilea caz de odraslă bine crescută pe banii lui tati este fiica ex-premierului, Mihai Tudose, care a intrat în atenția presei după ce, la începutul lunii iulie, Jurnalul Național a scris că tânăra este proprietara unei firme specializate în distribuţia energiei electrice încă de la vârsta de 19 ani, ea fiind asociată cu Victor Nicolae Popescu, afaceristul care a prins contracte de peste 10 milioane de euro cu statul cât timp a avut-o angajată pe Corina Tudose, soţia fostului prim-ministru.

Ioana Bran

Actualul ministru al Tineretului și Sporturilor, Ioana Bran (cunoscută în nordul țării drept „Prințesa pălincii”), este fiica cea mică a milionarului din Satu Mare Ioan Bran, patronul Distileriilor Bran, care produc pălincă de export cu același nume. Ioana a intrat în politică în 2010, iar în 2012 a fost aleasă consilier judetean pe listele USL Satu Mare. De asemenea, Ioana Bran detine functia de presedinte al Tineretului Social Democrat din Satu Mare si de vicepresedinte al Organizatiei Judetene a PSD, a relatat  presasm.ro

Conform bn24.ro, in calitatea sa de secretară a Camerei Deputaților, Ioana Bran încasa o indemnizație de 19.500 de lei lunar, având în vedere că membrii birourilor permanente ale Camerei Deputaților sunt plătiți la nivelul miniștrilor. Prin comparație, un simplu deputat are o indemnizație de 5.500 de lei.

Potrivit declaratiei de avere, Ioana Bran are un apartament de 100 mp in Satu Mare, un autoturism Audi din 2010 si active financiare in valoare de 189.000 de lei, dar si un imprumut acordat in nume personal in valoare de 30.000 de lei.

In dreptul capitolului „venituri”, Ioana Bran a bifat in 2016 sume totale de aproximativ 31.000 de lei de la firma Alcorom SRL Martinesti, de la CJ Satu Mare, de la Camera Deputatilor si din dobanzi bancare.

Andrei Hrebenciuc

Andrei Hrebenciuc, fost iubit al Elenei Băsescu și fiul fostei eminențe cenușii PSD-iste Victor Hrebenciuc, a primit 2 ani de închisoare cu suspendare în primă instanță pentru complicitate la trafic de influenţă în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri din judeţul Bacău. În același dosar, fostul lider PSD Viorel Hrebenciuc a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru trafic de influenţă (dar cu executare), însă judecătorii l-au achitat pentru constituire de grup infracţional organizat şi spălare de bani, infracţiuni pentru care DNA ceruse o pedeapsă de 12 ani de pușcărie.

Vlad Cosma

Vestitul baron PSD Mircea Cosma nu a fost lăsat singur în hățișul de dosare prin care DNA investighează mafia roșie din Prahova (spețe centrate pe alocări de contracte vizând lucrări publice). Deosebirea este că Vlad, fiul fostului președinte de consiliu județean, a scăpat de reținere și arestare pentru simplul fapt că în acel moment era deputat, iar colegii lui din Cameră au respins prin vot trimiterea sa după gratii. Deși Vlad Cosma nu a văzut Beciul Domnesc pe interior, el este singura beizadea care a primit o sentință în primă instanță – și încă una dură: cinci ani de închisoare. Tatăl are un motiv încă mai mare de supărare, pedeapsa pronunțată în cazul lui la fond ridicându-se la opt ani.

Răzvan Plumb

Răzvan Plumb, fiul ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a dovedit de mai multe ori că are o viață frumoasă și relaxată, întreținută de mami. Răzvan Plumb (un obișnuit al presei tabloide, cunoscut în lumea mondenă drept „Bozo”), a făcut un adevărat show pe litoral în urmă cu an de zile când a intrat cu bolidul de 250.000 de euro în mare, spre uimirea celor aflaţi pe plajă.

Valentin Ștefan Dragnea

Și nu în ultimul rând, să nu uităm și de beizadeaua unuia dintre cei mai influenți lideri ai momentului: Valentin Ștefan Dragnea, fiul liderului PSD, Liviu Dragnea. Astfel, Ștefan Valentin este implicat in mai multe afaceri, cea mai importanta fiind ferma de porci Salcia din Teleorman, care a primit subventii de 3 milioane de euro in ultimii 3 ani. Prin firma care detine ferma de porci, baiatul lui Dragnea are si 40% dintr- societate care se ocupa cu comercializarea în mai multe magazine a unor pantofi de lux purtând semnătura designerului Ștefan Burdea. Acesta realizeaza manual pantofii, care sunt facuti pe comanda, iar pielea folosita este de pisica de mare, antilopa, strut sau anaconda. Exista si un magazin online unde se pot comanda pantofii, preturile variind intre 950 si 5.520 de lei.

Concluzie

Am așternut toate aceste rânduri în ideea unui material de sinteză cu valoare documentară: în caz că vreunul dintre cei expuși mai sus (sau chiar toți – de ce nu?) vor ajunge la un moment dat în poziții mai mari decât cele de acum, n-ar fi rău să aruncăm o privire și asupra trecutului lor. Și în plus (de ce să fim răi?) poate că pentru părinții lor ei încă sunt niște copii care merită cadorisiți din plin nu doar de 1 Iunie.

1 comentariu la “Ziua Beizadelelor: de 1 Iunie, să-i sărbătorim și pe cei mai norocoși copii de politicieni! EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *