Ziua Bucovinei: Deputații au ținut discursuri și au amintit de „momentul istoric al unirii”

Camera Deputaţilor
Sursa foto: Facebook/ Camera Deputaților

Deputaţii au marcat, marţi, în plen, Ziua Bucovinei, cu ocazia împlinirii la 28 noiembrie a 105 ani de la unirea Bucovinei cu România. Ziua Bucovinei este sărbătorită, începând din 2015, pe data de 28 noiembrie, transmite Agerpres.

Deputatul PNL Bogdan Gheorghiu a afirmat, cu acest prilej, că unirea fostului ducat al Bucovinei cu regatul României a reprezentat „un act de unitate şi solidaritate”.

„28 noiembrie 2023 marchează 105 ani de la momentul istoric al unirii fostului ducat al Bucovinei cu regatul României. Cu ocazia acestei sărbători plină de semnificaţie pentru poporul român doresc să aduc un omagiu regiunii pe care o reprezint Bucovina, şi să celebrez decizia istorică luată la 28 noiembrie 1918, atunci când congresul general al Bucovinei a hotărât să unească această regiune cu regatul României. Astăzi, în această sală plină de reprezentanţi ai naţiunii noastre, ne amintim cu respect şi recunoştinţă de spiritul şi hotărârea manifestată în acea perioadă de românii din Bucovina, făcând pasul decisiv în desăvârşirea Marii Uniri”, a spus Gheorghiu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: