Skip to content
Politică

Ziua de Cluj: fost bugetar din dosarul Chiliman, afaceri imobiliare de milioane

activenews.ro
" "

Un fost bugetar din dosarul care îl vizează pe ex-primarul PNL al Sectorului 1 Andrei Chiliman face afaceri imobiliare de milioane în Cluj-Napoca.

Este vorba despre Robert Grigorescu (foto jos; sursa: adevarul.ro), fost angajat la CNADNR şi la Primăria Sectorului 1 (unde coordona Direcția de Investiții) în mandatul lui Chiliman. Grigorescu, prin tatăl său, Andrei Aurel Valentin (72 de ani), a ridicat ansamblul imobiliar Park Lake. Nu a investit singur, ci alături de prietenul său din tinereţe Claudiu Zaharia, scrie Ziua de Cluj.

" "
" "

Image result for robert grigorescu

Direcția Națională Anticorupție (DNA) acuză, în rechizitoriul prin care l-a trimis în judecată pe Robert Grigorescu în noiembrie 2017, că acesta ar fi pretins – în perioada 2009-2013 – procentaje de 10 și 15% din valoarea unor contracte de lucrări și a primit, de la un om de afaceri (martor în cauză), suma totală de 1.397.497 lei.

„Banii respectivi au fost primiți de inculpat în numerar la biroul său, direct sau prin intermediari, pentru a atribui și a asigura derularea în bune condiții a mai multor contracte de reabilitare termică a blocurilor, atribuite de Primăria Sectorului 1 București firmei administrate de omul de afaceri, direct sau în subantrepriză”, detalia atunci DNA.

Publicația locală precizează că primul pas în afacerile imobiliare ale lui Grigorescu a fost ridicarea celui dintâi bloc din ansamblul Park Lake, investiţie ce ar totaliza aproximativ 8 milioane de euro, la venituri prognozate pentru nivelul de circa 17 milioane de euro.

Tatăl lui Robert Grigorescu apare pe portalul Termene.ro ca acţionar la Amistar Euroconsult, firma care dezvoltă ansambluri imobilioare în Gheorgheni, respectiv ca administrator la Filip Resmont SRL şi la Tofan Grup SA.

Al doilea bloc a fost ridicat de Amistar Euroconsult, în care Andrei Grigorescu apare ca asociat cu Claudiu Zaharia. Investiţia estimată a fost de 20 de milioane de euro, cu venituri proiectate de 35 de milioane de euro.

Citiți AICI ce legătură este între Zaharia și familia unui actual ministru PSD.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *