PSnews

PSnews VIDEO

Ziua Educației. Ben-Oni Ardelean îl taxează pe Liviu Pop: Se vede prost! EXCLUSIV

Psnews.ro

Liberalul Ben-Oni Ardelean, vicepresedinte al Camerei Deputatilor, a fost invitat la ediția de joi a interviurilor video PSnews.ro, unde, cu ocazia Zilei Educației, a vorbit despre cum arată în acest moment sistemul de învățământ din România.

Astfel, întrebat cum vede acest domeniu, în calitate de profesor universitar, liberalul Ben-Oni Ardelean a declarat că:

”Se vede prost. Și trebuie să vă mărturisesc că sunt foarte dezamăgit de ceea ce se întâmplă în zona educației. Ca dascăl vechi în zona aceasta, cred că este o problemă majoră pe care sistemul o are de foarte mulți ani de zile. Nu poți să faci reformă fără bani. Mai mult decât atât lucrurile sunt foarte simple. În 2007, odată cu integrarea României în Uniunea Europeană, toleranța pe educație era 0, adică noi trebuia să ne adaptăm condițiilor din Uniunea Europeană, pe educație nu aveam toleranță cum aveam pe terenurile agricole, pe industrii, pe alte zone. Așadar, reforma s-a produs foarte rapid, fără bani și printr-o mișcare pe care Titu Maiorescu o numea cu mulți ani în urmă: a formelor fără fond. Subfinanțarea a devenit din ce în ce mai acută decât în anii 90.”, a declarat acesta, în cadrul interviului.

Mai mult, chestionat de către Marinela Angheluș ce șanse are educația românească în acest moment avându-l la cârmă pe actualul ministru al Educației, Liviu Pop, liberalul a declarat că are ”zero șanse”.

”Zero șanse. Domnia sa declara, am văzut ieri pe burtiera unei știri, că nu trebuie să fie el model. Bun, model să fie atunci cine, elevul, cine să fie model? Pe de altă parte, eu cred că ai de-a face cu o groază de chestiuni care țin atât de domnia sa ca și ministru, care ar trebui să le cunoască, după părerea mea nu le șie și nu are de unde să le știe pentru că dânsul a fost lider de sindicat. Și aici sunt pe căprării lucrurile, nu poți să iei pe unu care a lucrat într-un domeniu și să îl faci șef peste un alt domeniu pe care nu îl înțelege. De unde să cer eu de la Liviu Pop să înțeleagă domeniul universitar, că nu are de unde să îl înțeleagă”, a mai adăugat Ben-Oni Ardelean.

Puteți urmări secvența de la început și până la momentul 10:55:

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi