Ziua Europei/Firea: Faptul că România este membră UE şi NATO ne oferă siguranţă şi oportunitatea de a ne dezvolta

Sursa: Facebook

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat joi că apartenenţa României la UE şi NATO „ne oferă o siguranţă”, dar şi oportunitatea de a ne dezvolta prin fondurile europene.

„Sărbătorim, din nou, Ziua Europei având încă la graniţă cel mai sângeros conflict pe care ‘Bătrânul continent’ îl cunoaşte de la finalul celui de-Al Doilea Război Mondial. Este un avertisment pentru noi, ce mai norocoşi, din partea paşnică a Europei, că pacea nu este un dat. Rămânem motivaţi să ne facem auzită vocea ca naţiune în UE, dar mai sunt lucruri de făcut pentru binele tuturor românilor. Faptul că România este membră UE şi NATO ne oferă o siguranţă, dar şi oportunitatea de ne dezvolta prin fondurile europene. Am făcut paşi importanţi şi cu privire la spaţiul Schengen, în timpul acestei guvernări. Şi chiar dacă nu suntem cu toate graniţele deschise încă, sunt sigură că vom depăşi şi acest obstacol politic”, a transmis Firea pe Facebook în mesajul său de Ziua Europei.

Ea a adăugat că „trebuie să privim mereu şi partea plină a paharului” şi că România a reuşit, în timpul unei singure generaţii, să recupereze distanţa economică mare care ne separa şi de state vestice, dar şi de vecinii din Estul Europei.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: