Skip to content
Politică

Ziua în care războiul dintre PSD și tandemul Iohannis- PNL poate escalada

Miercuri, în plenul Camerei Deputaților, se va da un vot final pe mult dezbătutul Cod Silvic, în forma care include prevederea controversată de limitare la 30% a achiziției sau procesarea de masă lemnoasă din fondul forestier naţional .

Reexaminarea Codului Silvic a venit în urma numeroaselor acuzații din partea PSD, prin vocea lui Victor Ponta, pentru PNL, dar și la adresa peședintelui Klaus Iohannis.

Reamintim că șeful statului, Klaus Iohannis, a retrimis spre reexaminare forma codului Silvic propusă de Guvern, dar solicitarea Președintelui a fos a fost respinsă de deputații din Comisiile de agricultură și mediu, fiind înregistrate 35 de voturi „împotriva” cererii şi 21 „pentru”‘.

De asemenea, discuții pe această temă au fost și rândul liberalilor, aceștia anunțând eliminarea articolului 20, în timp ce premierul l-a acuzat pe fostul ministru liberal Lucian Varga că sprijină interesele unor firme private. Tot Codul Silvic a făcut firma austriacă Schweighover să amenințe retragerea de pe piața românească.

Citește și: Prima reacție oficială a Holzindustrie Schweighofer în plin război între Ponta si Iohannis

Nu în ultimul rând, Președintele Consiliului Concurenței a cerut opinia Comisiei Europene cu privire la menţinerea unei limitări la achiziţia de masă lemnoasă, motivând că limitarea la 30% ar putea reprezenta o încălcare a Tratatului privind Funcţionarea Uniunii Europene în ceea ce priveşte libera circulaţie a mărfurilor, care poate avea ca posibilă consecinţă declanşarea procedurii de infringement împotriva României.

Citește și: EXCLUSIV Bogdan Chirițoiu dezvăluie două posibile efecte negre pentru România în urma scandalului din jurul noului Cod Silvic (VIDEO)

Cel mai probabil, în cazul în care Camera Deputaților va adopta astăzi forma Codului Silvic, propusă și susținută de Victor Ponta și PSD, vom asista la o escaladare a războiului dintre social- democrați și tandemul PNL- Klaus Iohannis.

Totuși, chiar dacă Ponta ar părea câștigător în fața lui Iohannis și a PNL, majoritatea în Camera Deputaților fiind controlată autoritat de PSD, un sondaj realizat de IRES, la comanda celor de la Digi24, ne indică faptul că românii sunt de partea lui Iohannis în scandalul legat  de Codul Silvic.

Citește și: SONDAJ Iohannis, victorie categorică în fața lui Ponta. Cifre de coșmar pentru premier

1 comentariu la “Ziua în care războiul dintre PSD și tandemul Iohannis- PNL poate escalada

  1. prostia la romani este proverbiala. nu l-au votat pe Basescu si apoi in 2007 l-au suspendat si si-au data seama ca sun (vorba lui Postelnicu) DOBITOCI, usor de manipulat de servicii si presa ”sub acoperire”?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *