Ziua Independenţei SUA – Turcan: Industria cinematografică naţională – o soluţie perfectă pentru diplomaţia culturală

Raluca Turcan
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a transmis, joi, un mesaj de Ziua Independenţei Statelor Unite ale Americii, în care a salutat faptul că, în acest an, această aniversare se desfăşoară sub semnul cinematografiei, apreciind că industria cinematografică naţională este o soluţie perfectă pentru diplomaţia culturală şi un motor de promovare turistică şi economică.

„În acest an, aniversarea Zilei Independenţei Statelor Unite ale Americii se desfăşoară sub semnul cinematografiei – „Let’s go to the movies!” Această tematică este o dovadă a receptivităţii extraordinare a Statelor Unite faţă de o industrie care generează prosperitate (…) La mulţi ani, prietenilor şi aliaţilor noştri americani!”, a transmis Raluca Turcan.

Ministrul Culturii şi-a exprimat satisfacţia pentru deblocarea schemei de ajutor de stat pentru industria cinematografică.

„Mă bucur că am reuşit, ca ministru al Culturii, deblocarea schemei de ajutor de stat, acum în plină derulare şi care va aduce investiţii străine considerabile în producţia de film în România, în mare parte din Statele Unite ale Americii. Industria cinematografică naţională este nu doar o soluţie perfectă pentru diplomaţia culturală, ci şi un veritabil motor de promovare turistică şi dezvoltare economică a României”, a adăugat Raluca Turcan.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: