Skip to content
Politică

Ziua Internațională a Familiei. Țapardel pledează pentru un cadru juridic stabil

psnews.ro

15 mai este Ziua Internațională a Familiei, ocazie cu care europarlamentarul PSD Claudia Țapardel a anunțat că pledează pentru un cadru juridic stabil și pentru standarde sociale echitabile, care să susțină „celula de bază a societății”.

Ideea a fost exprimată luni pe Facebook, unde Țapardel a făcut apel la sprijinirea familiei și la recunoștință față de părinți.

„Astăzi sărbătorim Ziua Internațională a Familiei, zi care ne oferă un bun prilej de a reflecta asupra importanței acesteia în societatea noastră.

Numită deseori și celula de bază a societății, familia are un rol hotărâtor în formarea fiecăruia dintre noi și în dezvoltarea comunităților umane. Fiecare copil are dreptul la ocrotirea unei familii și la dragostea pe care o pot oferi doar membrii acesteia.

Consider însă că supraviețuirea acestei structuri sociale depinde în mare măsură de asigurarea unui cadru juridic stabil și de standarde sociale echitabile, care promovează drepturile tuturor membrilor săi, în special ale femeilor și ale copiilor. De aceea este cu atât mai important să promovăm legi și practici care luptă împotriva discriminării și a violenței domestice, cele două mari piedici în calea existenței familiei în secolul nostru.

Închei aceste rânduri cu un gând de recunoștință: Să apreciem familia pe care o avem și să le mulțumim părinților noștri pentru tot ceea ce ne-au oferit! a scris Claudia Țapardel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *