Skip to content
Politică

Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului

" "

La data de 27 ianuarie este marcată Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, în condiţiile în care şase milioane de evrei europeni şi alte câteva milioane de persoane de alte naţionalităţi au fost ucise de către regimul nazist german, relatează site-ul Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Acum 73 de ani,  trupele armatei sovietice eliberau lagărul de concentrare de la Auschwitz-Birkenau, cel mai mare lagăr nazist. Această comemorare a fost decisă prin Rezoluţia Adunării Generale a Naţiunilor Unite numărul 60/7 din 1 noiembrie 2005, adoptată la a 42-a şedinţă plenară.

" "

Cu ocazia Zilei Internaţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului 2018, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a făcut un apel la comunitatea internaţională să fie unită împotriva normalizării urii, subliniind că suntem cu toţii în pericol atunci când valorile umanităţii sunt abandonate.

Cu toţii avem responsabilitatea să acţionăm rapid, clar şi decisiv împotriva rasismului şi a violenţei. Prin intermediul educaţiei şi a înţelegerii, putem construi un viitor al demnităţii, al drepturilor omului şi al coexistenţei paşnice pentru toată lumea, a spus Guterres, potrivit un.org

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *