Skip to content
București

Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului a fost celebrată și în Capitală

adevarul.ro

Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului a fost celebrată vineri, la Școala Primară Conil, de către voluntarii Asociației Conil și mai mulți copii cu autism, Sindrom Down, ADHD. Evenimentul s-a numit „Privește-mă în ochi”.

Participanții au înălțat baloane albastre cu heliu spre cer, de asemenea, fiecare copil prezent a compus din piesele albastre ale unui puzzle o inimă, pe care au lipit-o pe o coală de hârtie.

Directorul de comunicare al Asociației Conil, Irina Ismail, a afirmat că la nivel internațional culoarea albastră este asociată cu autismul, subliniind că organizația pe care o conduce militează pentru dreptul la educație și integrarea acestor copii.

„Astăzi sărbătorim în avans Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, care este pe 2 aprilie. Noi de peste un deceniu milităm pentru dreptul la educație, integrare și incluziune al acestor copii și am stabilit că astăzi vom fi cu toții albaștri, în semn de susținere, acceptare și de dragoste pentru acești copii care trăiesc într-o lume a lor din care vrem și noi să facem parte”, a declarat Irina Ismail.

Irina Ismail a susținut că, potrivit datelor statistice, în România ar exista circa 30.000 de adulți și aproximativ 20.000 de copii cu autism, iar unul din 120 de copii din țara noastră este diagnosticat cu autism, în timp ce la nivel european unul din 67.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *