Skip to content
Politică

Ziua Libertăţii Secuilor: marș cu peste 8000 de persoane la Târgu Mureş

Peste 8.000 de persoane sunt aşteptate, duminică, la marşul dedicat Zilei Libertăţii Secuilor, eveniment organizat de Consiliul Naţional Secuiesc (CNS), la Târgu Mureş. La finalul lui se va citi o petiţie privind viitorul Ţinutului Secuiesc.

Marşul organizat, duminică, de Consiliul Naţional Secuiesc, va porni, la ora 16.00, de la Monumentul Secuilor Martiri din Târgu Mureş, către piaţa centrală a oraşului şi se va opri în faţa Prefecturii, unde se va citi o petiţie privind viitorul Ţinutului Secuiesc, pe care o delegaţie formată din 10 reprezentanţi o va înmâna, apoi, prefectului.

”La ora 16.00 ne întâlnim la Monumentul Secuilor Martiri şi de acolo, conform tradiţiei, cum s-a întâmplat şi anii trecuţi, vom merge până în faţa prefecturii, iar o comisie formată din zece persoane vom înainta o petiţie către Guvernul României. Este o petiţie privind viitorul Ţinutului Secuiesc”, a declarat Iszák Balázs, preşedintele CNS.

Acesta a precizat că în acest an estimează o participare mai mare a secuilor la acest marş, la eveniment fiind aşteptate peste 8.000 de persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *