Ziua Națională a Franței a fost marcată printr-o paradă militară restrânsă

Sursa foto: Facebook/Ministère des Armées

Ziua Națională a Franței a fost marcată în această dimineață prin tradiționala paradă militară, care a stat sub semnul aniversării a 80 de ani de la eliberarea țării de sub ocupația nazistă, dar și al olimpismului, în condițiile în care au mai rămas mai puțin de două săptămâni până la Jocurile Olimpice de la Paris.

Au defilat mai puțini militari și echipamente, au fost prezenți mai puțini oficiali și public, ceremoniile fiind mutate de pe bulevardul Champs-Élysées pe o stradă adiacentă, nu la fel de largă și de lungă.

Motivul acestei parade restrânse nu este criza politică și dificultatea de a forma un guvern stabil după alegerile anticipate de duminica trecută din Franța, ci organizarea Jocurilor Olimpice la Paris, care se anunță o experiență inedită, cu ceremonia de deschidere de pe 26 iulie pe fluviul Sena și stadioane temporare amenajate în locuri celebre ale orașului, venite la pachet cu restricții de circulație.

Fără tancuri și blindate, momentele de mândrie națională și grandoare militară nu au lipsit și nici demonstrația aviatică, defilarea Legiunii Străine și a Gărzii Republicane Călare.

Invitată de onoare a defilării de 14 iulie a fost flacăra olimpică, tocmai sosită la Paris, după un periplu de peste două luni prin țară.

Seara se va încheia cu marele concert simfonic, susținut de Orchesta Națională a Franței, avându-l la pupitru pe dirijorul român Cristian Măcelaru.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: