Ziua Naţională a Lecturii, marcată la Biblioteca Academiei Române; Burduja: Prin lectură suntem mai buni

Sursă foto: Facebook / Sebastian Burduja

Elevi ai mai multor colegii din Capitală, alături de iniţiatori ai Legii prin care a fost instituită Ziua Naţională a Lecturii pe 15 februarie, au marcat joi această sărbătoare la Biblioteca Academiei Române.

 

„Cifrele Eurostat sunt seci şi triste, dar sunt dator să vi le împărtăşesc. Românii citesc mai puţin de cinci minute pe zi, iar 35% dintre aceştia declară că n-au citit niciodată o carte. 68% dintre români n-au citit nicio carte în ultimul an. Citesc o dată pe lună doar 20% dintre români şi doar 8% zilnic. În România se citeşte o carte pe an, în medie, în timp ce în Germania se citesc 16 cărţi pe an. Am redactat această lege după model american, Read Across America Day. Elevii americani ajung să asocieze cititul cu o activitate plăcută. (…) Ne dorim să apropiem lectura de toţi românii şi să conştientizăm cât de important este să citim (…) Mă bucur că această zi a devenit deja o tradiţie (…) Prin lectură suntem mai buni şi mai informaţi”, a afirmat ministrul Energiei, Sebastian Burduja, unul dintre iniţiatorii acestei legi.

El a subliniat şi semnificaţia istorică a Zilei Naţionale a Lecturii, amintind că pe 15 februarie s-au născut Spiru Haret şi Titu Maiorescu şi i-a îndemnat pe tineri să citească şi „să lase lumii mai mult decât iau de la ia”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL