Skip to content
Societate

Ziua națională de cinstire a martirilor din temnițele comuniste. Eugen Tomac: Acești martiri s-au jertfit pentru dreptul nostru la libertate

Inquam Photos / George Calin

Președintele Partidului Mișcarea Populară, eurodeputatul Eugen Tomac, a transmis joi un mesaj de Ziua naţională de cinstire a martirilor din temniţele comuniste, evocând “cu profund respect și evlavie amintirea celor ce s-au jertfit pentru dreptul nostru la libertate, fiind supuși la chinuri prelungite, la nedreptate și împilare de către un regim totalitar represiv”.

“În această zi de cinstire a martirilor din temnițele comuniste, evoc cu profund respect și evlavie amintirea celor ce s-au jertfit pentru dreptul nostru la libertate, fiind supuși la chinuri prelungite, la nedreptate și împilare de către un regim totalitar represiv. Noaptea de 14 spre 15 mai 1948, când peste 10.000 de tineri, intelectuali, țărani, militari, preoți, chiar și copii au fost întemnițați, rămâne în memoria colectivă a poporului român drept mărturia acțiunilor de sluțire a drepturilor umane săvârșite de tirani”, a scris Eugen Tomac, pe Facebook.

“În sufletul urmașilor se va păstra întotdeauna vie amintirea victimelor, ce au inspirat prin statornicie și bravură continuarea idealurilor românești”, a mai spus Tomac, citându-l pe Nicolae Steinhardt, întemnițat în închisorile comuniste de la Jilava, Gherla, Aiud.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *