Skip to content
Politică

Ziua păcălelilor: Cea mai gogonată promisiune în viziunea parlamentarilor

Facebook/Parlamentul Romaniei - Camera Deputatilor

Ziua Internațională a Păcălelilor este sărbătorită, an de an, pe 1 aprilie. Oamenii își fac farse și glume în acestă zi încă din secolul al XVI-lea. În Parlamentul României, hazul de necaz sau autoironia nu prea se practică. Aleșii nu cred că propriile promisiuni s-au transformat în păcăleli. Ale adversarilor politici, cu siguranță.

Laurențiu Leoreanu, deputat PNL: „Au tot fost. E greu de măsurat cea mai mare.”

Cristian Ichim, deputat USR PLUS: „Au fost multe, acum nu îmi amintesc. Sincer, românii au fost păcăliți atâta timp de politicieni.”

Ionuț Moșteanu, liderul deputaților USR-PLUS: „Nu-mi amintesc. Au mai fost păcăleli.”

Alexandru Muraru, deputat PNL: „AUR!”

Gigel Știrbu, deputat PNL: „Nu îmi amintesc de păcăleli electorale.”

Florin Buicu, deputat PSD, a spus pentru digi24.ro: „Ultima. Când anul trecut ni se spunea că incidența cazurilor de SARS-CoV-2 e mai mică, să mergem la vot.

Ionel Dancă, deputat PNL: „Cred că cea mai mare păcăleală a fost programul PSD 2016, privit cu multă favorabilitate de zone electorale care nu erau tradițional ale PSD. Asta a fost păcăleala. Era un program care arăta bine, în realitate am văzut ce s-a ales de programul electoral. S-a ales praful și din toate promisiunile niciuna nu a fost realizată.”

Oana Țoiu, deputat USR-PLUS: „Au fost multe promisiuni încălcate – cea mai mare farsă – generații de politicieni care le-au cerut românilor să mai aștepte, să se mai sacrifice de banii și de munca lor ca să reconstruim și s-a reconstruit puțin în România.”

Sorin Grindeanu, prim-vicepreședinte PSD: „M-aș gândi să o leg de ziua premierului. Probabil că asta e cea mai mare păcăleală. Premier născut de 1 aprilie.”

Ionuț Stroe, deputat PNL: „Parlamentul unicameral cu 300 de parlamentari. O temă care a parazitat o campanie prezidențială și nu a avut un rezultat concret.”

Ilie Toma, deputat PSD: „Păcăleli electorale au fost multe. Nu îmi vine niciuna… cea mai mare, în 2008, când Partidul Democrat Liberal câștiga alegerile și, deși nu aveau majoritate confortabilă, au reușit să își facă guvern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *