‘Ziua Porţilor Deschise” la Penitenciarul Jilava

JILAVA
JILAVA/ANP

Penitenciarul Jilava anunţă că vinerea viitoare, 28 iulie, în intervalul orar 10,00-13,00, organizează „Ziua Porţilor Deschise”, susţinând că prin acest demers oferă posibilitatea jurnaliştilor şi reprezentanţilor societăţii civile de a vizita unitatea „în scopul cunoaşterii realităţii obiective” din mediul penitenciar, potrivit agerpres.

Cu această ocazie, reprezentanţi mass-media şi persoane civile vor efectua un tur de vizitare al penitenciarului, respectiv sectorul de deţinere; centrul de reintegrare; comunitatea terapeutică; punctele de lucru interioare; spaţiile de deţinere aflate în curs de amenajare; Fortul 13.

„Participanţii la eveniment trebuie să aibă asupra lor un act de identitate valabil (cu fotografie). Minorii sub 14 ani vor avea acces doar însoţiţi şi vor avea asupra lor certificatele de naştere. Accesul în locul de deţinere presupune ca persoanele vizitatoare să se supună controlului antiterorist. Se recomandă păstrarea obiectelor interzise (telefoane mobile şi componente sau accesorii ale acestora, obiecte ascuţite sau contondente, băuturi alcoolice, precum şi alte obiecte sau substanţe interzise la accesul într-o instituţie de detenţie) în afara penitenciarului.

Pentru buna desfăşurare a activităţii, invităm persoanele interesate să se prezinte cu 15 minute mai devreme. Nu pot vizita penitenciarul persoanele care au interdicţie de acces în sistemul penitenciar. Persoanele care doresc să participe pot transmite solicitări zilnic până la data de 26.07.2023 în intervalul orar 08,00 – 14,00, la numărul de telefon 0374.205.781, unde au obligaţia de a furniza numele, prenumele, seria şi numărul actului de identitate cu care se vor legitima, ţinând seama de faptul că pot fi programate doar primele 100 persoane”, arată Penitenciarul într-un comunicat de presă remis vineri.

Remus Truică, fostul şef de cabinet al lui Adrian Năstase, execută cei 7 ani de închisoare primiţi în dosarul „Ferma Băneasa” în penitenciarul Jilava.

Remus Truică ar fi sponsorizat amenajarea fostului abator al Penitenciarului Jilava într-un loc de detenţie modern, cu aer condiţionat, bucătărie, baie şi alte facilităţi, de care beneficiază alături de alţi şase deţinuţi.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor a transmis miercuri că relatările din presă nu se confirmă, dar a recunoscut că Remus Truică execută închisoarea în regim deschis, fiind selecţionat şi repartizat să desfăşoare activităţi lucrative fără supraveghere la un punct de lucru exterior.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: