Skip to content
Politică

UPDATE Primarul ar fi primit lunar o mită uriașă (surse)/ Reacția viceprimarului/ Ziua și orașul. Încă o primărie importantă din țară, „călcată” de DNA

UPDATE 10:06

Potrivit unor surse citate de agerpres.ro, primarul din Miercurea Ciuc, Robert-Kalman Raduly, ar fi primit mită lunar de 10.000 euro de la firma care taxează locurile de parcare în municipiu.

Procurorii DNA efectuează miercuri percheziții la sediul Primăriei Miercurea Ciuc, la locuințele primarului Robert — Kalman Raduly și viceprimarului Domokos Szoke, dar și la sediile firmelor Garden Center Grup SRL, Topo Service SA, domiciliul lui Eross Zoltan, sediul RVA Mureș Insolvency Specialists.

Sursele citate susțin că în cauză sunt implicate firme și interese ale primarului în alocarea locurilor de parcare.

Potrivit acestora, firma City Parking ar fi dat primarului mită de 10.000 euro lunar ca acesta, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, să le acorde facilități pentru concesionarea locurilor de parcare și chiar a dat dreptul acestei societăți să amendeze șoferii care parchează neregulamentar pe raza municipiului.

Primarul ar mai fi primit mită de 200.000 lei în schimbul obținerii autorizațiilor de construcție și pentru realizarea amenajărilor rutiere necesare construirii și funcționării hipermarketului Dedeman.

Aceleași surse au menționat că ar exista suspiciuni față de edil și pentru abuz în serviciu în legătură cu atribuirea unei locuințe ANL în favoarea unui consilier județean la CJ Harghita, cu care se află în relații apropiate.

De asemenea, Robert — Kalman Raduly ar mai fi suspectat că a condiționat atribuirea contractului de servicii având ca obiect ”servicii de telefonice mobilă” în favoarea SC Vodafone SRL de primirea sumei de 5.000 euro, transferată prin virament bancar, ca și ”sponsorizare”, într-un cont bancar aparținând unei firme având ca acționar/administrator o persoană de încredere.

UPDATE 08:44

Viceprimarul Attila Antal a declarat la Digi 24 că nu știe pentru moment dacă el sau primarul Robert Raduly (UDMR) au vreo calitate în acest dosar.

„Se solicita documente si colaboram cu mai multe compartimente ale primariei pentru a finaliza domnii de la DNA activitatea dansilor. Sunt contracte legate de activitatea primariei, din anii anii precedenti, 2013, 2014, 2015, e vorba de contracte de atribuire de lucrari, de finantari, tot ce tine de sfera de activitate a primariei. Mi s-a comunciat ca domnul primar m-a desemnat pe mine sa colaborez. Nu stiu daca domnul primar are vreo calitate in acest dosar. Sunt lucrari la care s-au facut verificari si de catre Curtea de conturi in anii precedenti”, a declarat Attila Antal.

 

După ce în cursul zilei de marți procurorii au făcut percheziții la Primăria Timișoara, miercuri este rândul unui alte primării să fie luată în vizor de DNA.

Este vorba de primăria orașului Miercurea Ciuc. Se pare că ar fi vizați atât primarul Robert Raduly, cât și viceprimarul Attila Antal, ambii UDMR. Cel mai probabil aceștia vor fi duși la audieri.

Procurorii cercetează modul de atribuire a unor contracte de lucrări publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *