Skip to content
Sport

Ziua Zâmbetului. Top lucruri pe care nu le ştiai

bucurestifm.ro

Astăzi este Ziua Internaţională a Zâmbetului, în întreaga lume fiind sărbătorite toate zâmbetele şi faptele bune.

În 1963, artistul american Harvey Ball a creat imaginea „față zâmbitoare” (smiley face), reprezentând un buton galben cu două puncte și o paranteză „închisă”, pe care, în prezent, oamenii de peste tot din lume o folosesc cu scopul de a-și exterioriza emoțiile pozitive. Harvey Ball a realizat această imagine pornind de la premisa că toți oamenii ar trebui să acorde o zi dintr-un an pentru a zâmbi, a face gesturi frumoase și a-i face pe alții să zâmbească, potrivit www.worldsmileday.com.

Iata si cateva lucruri pe care nu le stiai despre zambit:

 • Zambetul are beneficii medicale: Se spune ca atunci cand zambesti pui in functiune 17 muschi faciali. Iar daca te pui pe ras asa cum se cuvine iti antrenezi si muschii abdominali in acelasi timp. Cel mai frumos exercitiu din lume.

   

 •  Doar oamenii pot zambi
 •  

  Femeile zambesc mai des: O femeie zambeste de 62 de ori pe zi pe cand un barbat doar de 8 ori. Acesta este evident un studiu.

 •  Sunt 19 feluri de a zambi: Oamenii de stiinta au studiat zambetul si au ajuns la concluzia ca sunt 19 situatii in care un zambet se naste. Exista insa si doua categorii mari: zambetul natural si sincer si cel fals. Atunci cand zambim din inima se vede si in ochi deoarece acestia transmit acest lucru daca suntem atenti.
 •  Oamenii care zambesc sunt mai frumosi

   

 • Zambetul prelungeste viata: Oamenii de stiinta de la Universitatea din Illinois au ajuns la concluzia ca oamenii fericiti care zambesc mult isi pot prelungi viata cu cativa ani buni, 7 la numar.
 • Zambetul e contagios: In urma unui studiu efectuat in Suedia, voluntarii la studiu au spus ca le este foarte greu sa se abtine din zambit atunci cand ii vad pe altii ca zambesc in jurul lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *