Zona euro nu mai este atractivă pentru investitori

Sursa foto: Pixabay

Încrederea investitorilor în zona euro a scăzut ușor în iulie, pentru a zecea lună consecutiv, arată rezultatele unui studiu publicat de Comisia Europeană, potrivit Agerpres.

Indicele Sentix care arată încrederea în economie, a scăzut la 95,8 puncte în iulie, de la 95,9 cât avea luna precedentă.

De asemenea, indicele privind așteptările legate de forța de muncă a scăzut la 97,8 puncte luna aceasta, ajungând pentru prima dată din aprilie 2021 sub media pe termen lung.

Încrederea a slăbit în rândul retailerilor, companiilor din industrie și al furnizorilor de servicii din zona euro, în timp ce în rândul consumatorilor și contractorilor încrederea s-a îmbunătățit în iulie.

Încrederea în industie s-a redus la minus 10,5 puncte în iulie, de la minus 10,2 puncte luna precedentă. În cazul serviciilor, încrederea a scăzut la 4,8 puncte în iulie, de la 6,2 puncte luna precedentă, iar în rândul retailerilor încrederea s-a redus la minus 9,2 puncte în iulie, de la minus 7,9 puncte luna precedentă.

În contrast, încrederea în rândul consumatorilor a ajuns la minus 13 puncte în iulie, de la minus 14 puncte luna precedentă, în linie cu estimările analiştilor.

Per total, zona euro și Uniunea Europeană au înregistrat, însă, o creștere de 0,3% în trimestrul doi din acest an, comparativ cu primele trei luni din 2024, arată datele publicate marți de Eurostat.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: