Skip to content
Politică

Zone de spațiu verde, transformate ”în mod dubios” în șantier pentru blocuri cu 11 etaje. Ciprian Ciucu: Trebuie să mai și respirăm în acest oraș!

Inquam Photos / Octav Ganea

Invitat în studioul Puterea Știrilor, Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, spune că suspendarea PUZ-urilor – o inițiativă a primarului general al Capitalei, Nicușor Dan – este o idee bună, susținând că orașul arată acum ca ”o mare de blocuri”. ”Sunt zone care au fost trecute într-un mod foarte dubios din regim de spațiu verde în regim de construit cu blocuri de 11 etaje”, precizează edilul.

Pentru Sectorul 6 nu se schimbă nimic, pentru că noi deja avem PUZ-ul suspendat în instanță, deci nu e niciun fel de modificare. Nu ne afectează această decizie. Intenția mea este să renunțăm la ideea de PUZ coordonator, care este o prostie în sine, și să facem PUZ-urile ce sunt ele, adică planuri urbanistice zonale și să mergem pe zone: zone care au nevoie de amenajări, zone care au nevoie de intervenție, zone care au nevoie de sistematizare și nu facem un PUZ care să țină loc de PUG, e o nebunie.

" "
" "

Un PUZ coordonator poate să fie bun sau rău, dar depinde de cine îl face. Actualul PUZ, cel care este suspendat, nu este bun și motivul pentru care nu este bun a fost spus de către Nicușor Dan. Sunt zone care au fost trecute într-un mod foarte dubios din regim de spațiu verde în regim de construit cu blocuri de 11 etaje. Noi trebuie să mai și respirăm în acest oraș.

Eu o să ajut antreprenorii să construiască, facem PUZ-uri, și după care dăm drumul și la construcții. Vreau să ne mișcăm repede, să facem PUZ-uri pe care să le ținem în dezbatere, să fie totul transparent și să respecte toate standardele de urbanism. Nici nu putem opri dezvoltarea, dar nici nu se mai poate să fie ca până acum să fie o haiducie. Vă dau un exemplu: luăm o zonă în care se construiesc 8.000 de apartamente, asta înseamnă 8.000 de familii tinere, asta înseamnă 8.000 de copii, și pentru asta trebuie o școală, o grădiniță, o secție de poliție, un parc. Că așa, bloc lângă bloc, și să nu faci nici măcar o școală, o stradă, si după care să vii și să zici că trebuie primăria să vină să îți facă, păi nu sunt bani. Alții să facă profit fără să se implice în dezvoltarea sănătoasă a unei zone nu se mai poate și atunci intenția mea este să îi chem la masă pe zone, facem împreună un PUZ, noi, primăria și ne consultăm cu ei și facem un PUZ, punem acolo o dezvoltare rațională, nu să avem bloc lângă bloc. Nu suntem un oraș de blocuri, suntem un oraș de blocuri, dar și de parcuri, de străzi, de centre comerciale, de străzi, de spitale, de piețe. În Sectorul 6, în 30 de ani nu s-a făcut o școală.

Au apărut zeci de mii de apartamente care pun o presiune formidabilă pe toată infrastructura, dar nu a apărut nicio școală, și atunci mesajul meu este: Ori găsim o soluție împreună și facem și o școală, și un parc, lăsați și drum ca să poată trece mașina de pompieri pe acolo, ori asta este”, a conchis Ciucu.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *