Zonele cu avarii la sistemul de termoficare din București. Cum afli dacă vei fi afectat în curând, cu aplicația mobilă

Sursa foto: Wikipedia

Cu o infrastructură de termoficare aproape neatinsă din momentul instalării ei, majoritar în anii ’70-’80, Bucureștiul are mari probleme în distribuția agentului termic și a apei calde către populație. 

Află mai multe despre problemele termoficării din Capitală, dar și cum funcționează aplicația Termoalert și cum puteți ști dacă veți rămâne fără apă caldă și căldură în următoarele perioade.

De ce sunt probleme atât de mari la energia termică din București

Problema termoficării este una extrem de serioasă în București, mai ales că sute de blocuri rămân constant fără apă caldă și căldură din cauza avariilor apărute la conductele extrem de vechi. Pentru a se încălzi, oamenii sunt nevoiți să apeleze la diverse surse de căldură, cum ar fi aeroterme, calorifere electrice, etc., crescând astfel factura și la electricitate.

Sistemul de încălzire centralizată din București, care funcționează de peste 50 de ani, este într-o stare deplorabilă. Au fost făcute reparații ineficiente de-a lungul timpului. În multe zone, conductele vechi de peste 50 de ani care transportă căldură și apă caldă nu au fost niciodată înlocuite, ceea ce complică și mai mult situația. Este vorba despre conducte instalate în anii ’70, care nu au fost nici măcar atinse de atunci.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: