Skip to content
Politică

Zuckerberg, declarații uimitoare: Facebook colectează date și de la cei care nu au cont

Recode

Co-fondatorul site-ului de socializare Facebook, Mark Zuckerberg, a avut parte miercuri de o nouă zi de audieri în fața Congresului Statelor Unite ale Americii.

Conform hotnews.ro, Zuckerberg ar fi declarat la presiunile Congresmenului Democrat Ben Lujan că Facebook colectează date și de la oamenii care nu au cont pe platforma de socializare, susținând că acest lucru se întâmplă din motive de securitate. Șeful Facebook nu a dat încă detalii despre tipul de informații colectate, dar a promis că va spune mai multe despre cum utilizatorii sunt monitorizați chiar și după deconectarea din contul rețelei de socializare.

Facebook stochează informații primite de la browser atunci când oamenii accesează site-uri web chiar dacă sunt logați sau nu într-un cont. Aceste informații sunt prezentate la secțiunile Help și Support, însă limbajul este prea tehnic, oamenii evitând să citească acele informații, conform sursei citate.

Mark Zuckerberg ar mai fi susținut că inclusiv datele sale personale au ajuns la Cambridge Analytica, menționând totodată că are o obligație morală de a conduce o platformă care să protejeze democrația.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *