Skip to content
Politică

Zuckerberg, în fața Congresului SUA. Acțiunile Facebook, la un nivel record

www.dailytech.com

Co-fondatorul site-ului de socializare Facebook, Mark Zuckerberg, s-a prezentat marți în fața Congresului Statelor Unite ale Americii. Directorul executiv al platformei a dat explicații timp de 5 ore, urmând ca miercuri să revină cu mai multe lămuriri.

În cadrul ședinței, Mark Zuckerberg a afirmat că își asumă întreaga răspundere pentru că ”nu a înțeles la timp cum ar putea fi Facebook deturnată în multe feluri”, punctând faptul că platforma încearcă să se schimbe în urma criticilor recente: „Va fi nevoie de timp pentru a efectua toate schimbările necesare, pentru a limita aceste abuzuri”, a adăugat el, recapitulând măsurile anterioare sau viitoare pentru remedierea problemelor.

Un alt subiect important din cadrul Congresului SUA de marți a fost prelucrarea datelor de către firme specializate pe consultanță politică, precum Cambridge Analytica. Zuckerberg susține că datele mai multor utilizatori Facebook au fost vândute de către Kogan şi altor companii, în afară de cea amintită anterior. Directorul executiv a menționat compania Eunoia, precizând că au fost şi altele, pe care le va menţiona în declaraţia lui completă, conform Hotnews.ro.

Totodată, CEO-ul Facebook a punctat faptul că se duce o luptă continuă între compania sa și operatori ruşi care încearcă să îi exploateze platforma de socializare. În acest context, Zuckerberg a subliniat că există o colaborare între Facebook și echipa procurorului Muller, însărcinat cu investigarea alegerilor prezidențiale din 2016 și implicarea Moscovei în campaniile americane.

Cu toate acestea, investitorii de pe Wall Street au privit cu ochi buni audierea lipsită de dezvăluiri senzaționale din Congresul SUA. Acțiunile Facebook au crescut cu 4,50%, ajungând la 165,04 dolaricea mai mare crestere pe o sesiune din aprilie 2016.

Citiți mai multe AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *