Skip to content
" "
Puterea Știrilor Video

Zvonurile privind o fuziune PMP-PNL revin în actualitate. Cum răspunde Ioana Constantin, secretar general adjunct al Mișcării Populare

psnews.ro

Invitată la ”Puterea Știrilor”, Ioana Constantin, secretarul general adjunct al PMP, a negat zvonurile tot mai insistente care dau ca sigură o viitoare fuziune între PMP și PNL. ”Exclus! Total exclus!”, a spus Ioana Constantin.

”Nu au existat discuții despre o fuziune PMP-PNL, nu există și nu vor exista, suntem un proiect de sine stătător, avem multe de construit, ne-am revalidat anul acesta de două ori la nivelul electoratului, avem un electorat stabil, în jurul a 530.000 de voturi.

Mai e mult până la parlamentarele de anul viitor, dar în acest moment semnalul este în această direcție, că vom merge singuri la generale, o fuziune este exclusă. De altfel, am tot respins aceste zvonuri care apar cu o anumită periodicitate în spațiul public. Și președintele partidului, Eugen Tomac, a spus clar: nu a existat niciodată vreo discuție pe tema fuziunii dintre PMP și PNL”, a declarat Ioana Constantin la ”Puterea Știrilor”.

În ciuda faptului că atât președintele PMP, Eugen Tomac, cât și europarlamentarul PMP Traian Băsescu au negat categoric zvonurile privind o fuziune cu liberalii, tema a tot revenit pe agenda publică.

De altfel, se pare că liberalii nu ar spune nu unei astfel de idei. Invitat recent în studioul „Puterea Știrilor”, senatorul PNL Daniel Fenechiu, a spus: „Din perspectiva PNL, ideea de a unifica toate forțele de dreapta a fost întotdeauna o prioritate, dar lucrul acesta nu se poate întâmpla oricum și în orice condiții. PNL este un partid care și-a atins țintele electorale. Este o decizie pe care ei( n.r-PMP), în primul rând, ar trebui să o ia, să vadă care este direcția spre care vor să meargă. Dacă își doresc să contribuie la constituirea unei mari forțe de dreapta, PNL este deschis să discute. Întotdeauna am avut deschidere”.

Traian Băsescu, pe de altă parte, s-a arătat iritat de idee și i-a acuzat în mod direct pe liberali de propagarea zvonului.

„Este o dezinformare pe care, din păcate, de timp îndelungat o tot lansează PNL, iar eu mă văd nevoit să spun public, dacă aţi pus întrebarea, că PMP nu este PDL condus de cei care îl conduceau la ora la care partidul s-a predat la liberali”, a afirmat Băsescu.

Revenim cu materialul video.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *