Skip to content
Politică

Zvonurile s-au adeverit: Kovesi revine la Parchetul General

forbes.ro

Zvonurile s-au adeverit: fostul procuror-șef al DNA Laura Codruța Kovesi revine la Parchetul General, pe care l-a condus în perioada 2006-2013.

Anunțul a fost făcut chiar de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, într-un comunicat publicat pe site-ul propriu. Concret: procurorul general Augustin Lazăr a semnat miercuri un ordin prin care o delegă pe Kovesi să preia funcția de procuror la Serviciul de îndrumare și control din PICCJ, fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție urmând să se ocupe de actualizarea strategiilor de combatere a corupției, precum și elaborarea de strategii sectoriale la nivelul unităților de parchet.

CITIȚI ȘI:Urzelile lui Kovesi după plecarea de la DNA: vizează încă un fotoliu greu SURSE

Iată comunicatul integral al PICCJ:

La solicitarea reprezentanților mass-media, Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este abilitat să facă publice următoarele:

Urmare a deciziei Secției de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la continuarea activității doamnei LAURA CODRUȚA KOVESI după revocarea din funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Augustin Lazăr, prin Ordinul nr. 1412 din data de 11 iulie 2018, a dispus delegarea acesteia în funcția procuror la Serviciul de îndrumare și control din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție începând cu data de 11 iulie 2018.

Având în vedere experiența profesională dobândită până în prezent, doamna procuror va avea atribuții privind implementarea la nivelul Ministerului Public a Strategiei Naționale Anticorupție pentru perioada 2016 – 2020, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 583 din 2016, respectiv actualizarea strategiilor de combatere a corupției, precum și elaborarea de strategii sectoriale la nivelul unităților de parchet, în conformitate cu obiectivele strategice și domeniile prioritare ale instituției, astfel cum sunt acestea exprimate în Stategia Ministerului Public pentru perioada 2016 – 2020”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *