Ninsori în București, stratul de zăpadă va fi de 10 centimetri

Sursa foto: Pexels

Sâmbătă dimineață va începe să ningă în București, iar până după amiază se va depune strat de zăpadă de zece centimetri, au avertizat meteorologii care au emis o prognoză specială pentru Capitală. De altfel, ninsorile vor cuprinde întreaga țară, a transmis ANM care a emis o informare meteorologică vineri dimineață.

Meteorologii anunță c, în București, azi, valorile de temperatură vor fi în continuare cu mult mai mari decât cele normale datei, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 13 grade, iar cea minimă va fi de 0…1 grad. Cerul va fi variabil cu înnorări seara și noaptea când vor fi precipitații. Vor fi ploi, care din a doua parte a nopții se vor transforma în ninsoare. Cantitățile de precipitații vor fi de 15…20 l/mp și se va depune strat de zăpadă cu grosimi de 6…7 cm. Vântul va sufla în general moderat, cu intensificări spre sfârșitul intervalului când la rafală vor fi viteze de până la 45 km/h.

De sâmbătă la ora 8.00 până la ora 17.00 va continua să ningă, astfel că stratul de zăpadă va fi în medie de 10 cm. Vântul va sufla în general moderat, cu viteze de 40…45 km/h. Vremea se va răci accentuat, iar temperatura maximă va fi de 1…2 grade.

Meteorologii au emis o informare pentru întreaga țară, care a intrat în vigoare la ora 10.00. Temporar vor fi precipitații în toate regiunile, iar în Muntenia și în zona Carpaților Orientali, local acestea vor fi moderate cantitativ (se vor acumula 10…15 l/mp și izolat peste 20 l/mp). Vor fi ploi, care se vor transforma în ninsoare, din după-amiaza zilei de vineri (19 ianuarie), în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și în nordul Moldovei, iar noaptea și în restul teritoriului. Se va depune strat de zăpadă.

Sâmbătă (20 ianuarie) va continua să ningă în Oltenia, Muntenia și în Dobrogea, dar în general slab cantitativ. Temporar vântul va avea intensificări în toate regiunile, cu viteze în general de 40…50 km/h, ninsoarea va fi viscolită și vizibilitatea scăzută.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: