PNL pregătește un ”transfer” de marcă. Primar foarte apropiat de Băsescu ar putea trece în barca liberalilor

Conform informațiilor din presă locală, liberalii pregătesc o achiziție de marcă. Chiar dacă Klaus Iohannis a ordonat, la nivel oficial, ca niciun traseist să fie primit în rândurile PNL, se pare că liberalii din teritoriu consideră cu totul altceva.

PNL Neamț pregătește o achiziție politică extrem de importantă. Conform celor de la zch.ro, Gheorghe Ștefan Pinalti, unul din cei mai apropiați oameni de Traian Băsescu și Elena Udrea, își face bagajele și ar urma să treacă cu arme și bagaje la PNL.

Interesant de remarcat este că PNL și PDL, la nivelul județului Neamț, cele două partide colaborează foarte bine, fuziunea are premise de succes. Totuși, noul șef al liberalilor din această zonă este senatorul Eugen Țapu, cel care a fost întotdeauna în relații extrem de apropiate cu Pinalti și cu PDL, chiar și în perioada în care cele două partide purtau un adevărat război. În această perioadă, Țapu se pare că se pregătește să îl fure actualilor parteneri pe Gheorghe Ștefan ”Pinalti” și astfel să își întărească el organizația în vederea alegerilor prezidențiale.

Președintele PDL Neamț, Alexandru Drăgan, nu exclude o trecere a lui Gheorghe Ștefan în curtea liberalilor, precizând că ”cel mai comod este să rămână în PDL, dar poate să facă o mișcare către PNL”.

Întrebat care ar putea fi motivul din spatele unei treceri la PNL a lui Ștefan, președintele PDL Neaț a afirmat că ”acesta ar putea să preia condcuerea PNL Neamț înainte de alegeri și să sprijine candidatul PNL la președinție”.

Contactat de PSnews, unul din liderii PNL din Neamț a precizat că ” Da, e adevărat, se poartă negocieri. Este foarte posibil ca Gheorghe Ștefan să treacă la PNL. E prieten bun și cu Petrache, ceea ce îl ajută mult. E prieten și cu Elena Udrea, aici nu prea îl ajută. O să trebuiască să o susțină și pe ea la alegerile prezidențiale, să îi dea câteva voturi. O să îi fie foarte greu să împartă voturile, dar o să îl ajute Petrache să facă asta.”

Gheorghe Ștefan a fost membru al PNL până în 2007, când a trecut la PDL, când a fost suspendat din această calitate. De curând, Pinalti a anunțat că va susține PMP la alegerile prezidențiale

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL