1 Decembrie/Giurgiu: Ceremonial religios şi paradă militară, de Ziua Naţională

Sursă foto: Facebook / Primăria Municipiului Giurgiu

Un ceremonial religios urmat de depuneri de coroane de flori, paradă militară şi un spectacol folcloric au marcat Ziua Naţională a României, la Giurgiu, primarul municipiului Ruse, Pencho Milkov, şi prefectul Districtului Ruse, Danail Kovacev, fiind invitaţi de onoare.

Manifestările prilejuite de Ziua Naţională a României au început în acest an cu un ceremonial religios oficiat de un sobor de preoţi, urmat de depunerea de coroane de flori la Monumentul Eroilor din municipiul Giurgiu, după care toţi invitaţii s-au deplasat în Piaţa Tricolorului pentru parada militară.

Aici, prefectul Florentina Stănculescu a dat citire mesajului premierului României, Marcel Ciolacu, iar primarul municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu, a transmis un mesaj de unitate.

„Sărbătorim astăzi 105 ani de la unirea românilor, este momentul să-i comemorăm şi să cinstim pe înaintaşii noştri care s-au jertfit pentru această ţară, care şi-au vărsat sângele pentru ca noi să avem o casă numită România. Cuvintele frumoase spuse astăzi aici: cinste, demnitate, onoare trebuie ne călăuzească şi să ne însufleţească în fiecare zi pentru a ne face datoria cât mai bine! Trebuie să fim uniţi în faţa oricărei provocări, nu trebuie să ne dezbinăm, numai aşa putem reuşi! Dumnezeu să ne binecuvânteze! La mulţi ani, România! La mulţi ani, români!”, a declarat Adrian Anghelescu.

Printre invitaţii de onoare s-a aflat şi Ozana Barabancea, care a dat tonul unor melodii însufleţitoare.

Manifestările au continuat cu o paradă militară la care au participat agenţi de poliţie conduşi de către un ofiţer de poliţie, jandarmi şi alte structuri ale MAI, trei plutoane de pompieri.

Garda Drapelului a făcut parte din blocul de defilare al Ministerului Afacerilor Interne şi a prezentat onorul, în aplauzele giurgiuvenilor.

Au defilat pompierii care participă la misiuni de stingere a incendiilor, cu echipamentele specifice ce le asigură protecţia pe timpul intervenţiilor, urmaţi de paramedicii SMURD, pregătiţi în acordarea primului ajutor medical calificat.

A urmat defilarea autospecialelor care sunt folosite de pompieri în misiuni pentru stingerea incendiilor, descarcerare, acţiuni de căutare – salvare, de intervenţie la calamităţi naturale şi catastrofe, în activităţi de prevenire, instruire şi de informare preventivă a populaţiei, iar elevi giurgiuveni au purtat pe braţe un drapel tricolor lung de 30 de metri.

Poliţiştii din cadrul dispozitivului de ordine şi siguranţă publică, împreună cu jandarmi, au asigurat măsurile specifice, pe perioada desfăşurării activităţilor comemorative.

La final a avut loc un spectacol folcloric susţinut de artişti de la Centrul Cultural „Ion Vinea”, iar seara s-a încheiat cu aprinderea iluminatului ornamental pentru sărbătorile de iarnă, eveniment organizat în Parcul Alei din municipiu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL