10 lucruri pe care nu trebuie să le publicați pe rețelele sociale

Sursa foto: pexels

Obișnuiți să apelați des la platformele de social media pentru a transmite detalii din viața dvs.? Iată de ce acest obicei vă poate pune în pericol intimitatea și securitatea.

Sute de milioane de utilizatori se conectează zilnic pe platformele preferate de socializare. Aceștia le folosesc pentru a face cumpărături, a împărtăși fotografii și știri, a aprecia postări și a publica comentarii, pentru a trimite mesaje private și multe altele. De fapt, se estimează că Europa de Nord și de Vest prezintă cele mai mari rate de penetrare a rețelelor sociale din lume, cu aproape 84% din populație având un cont activ pe una dintre platformele populare.

Dar activitatea acestora pe respectivele platforme ridică probleme. Partajarea excesivă este o problemă tot mai mare, putând deveni o sursă de iritare pentru prieteni și familie. Iar în cel mai rău caz, ar putea conduce la o fraudă de identitate, ar permite infractorilor cibernetici să intre în posesia parolelor dvs. și ar putea chiar să vă expună la riscul de furt.

Chiar dacă vă considerați destul de priceput în materie de confidențialitate, proprietarii de platforme își actualizează adesea site-urile și aplicațiile, ceea ce face ca vigilența constantă să fie esențială. Ținând cont de acest lucru, haideți să analizăm câteva aspecte pe care ar fi bine să nu le împărtășiți pe rețelele de socializare și cum puteți evita să puteți în pericol propria siguranță fizică și digitală a dvs. sau pe cea a prietenilor și familiei dvs.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL