1000 kg larve de muște pe zi, produse pentru consum, într-o fermă daneză. Cine le mănâncă

Foto: Northern Europe's

Creșterea insectelor pentru consum alimentar a luat serios, startul. Danemarca este țara cu cea mai mare fermă de insecte din Europa de Nord care și-a demarat activitatea, potrivit publicatiei feedadditive. Exploatația produce larve de muște pentru a le procesa în ulei și făină de insecte pentru hrana animalelor. Investiția se ridică la 70 de milioane de euro.

Enorm Biofactory a inaugurat cea mai mare fermă de insecte din Europa de Nord

În noua fermă de 22.000 de metri pătrați, larvele de muște soldat negru (BSFL) vor fi crescute și procesate în proteine de insecte și ulei de insecte. O mare parte din tehnologia instalată la Enorm Biofactory a fost furnizată de Better Insect Solutions, specializată în soluții complete pentru creșterea insectelor. Better Insect Solutions a furnizat sistemele de climatizare pentru secțiunile de reproducere și creștere, echipamente de curățare a aerului și de recuperare a căldurii, sistemul de alimentare cu lichid și lăzi pentru larve.

În proiect au fost investite aproximativ 70 de milioane de euro

„Enorm Biofactory este o piatră de hotar pentru creșterea insectelor în Europa și suntem încântați că echipamentele noastre au adus o contribuție atât de importantă la succesul acestui proiect  far”, a declarat Dr. Frank Hiller, CEO Big Dutchman.

1000 de kilograme de larve pe zi

Enorm Biofactory reproduce muște soldat negre care se împerechează și depun ouă, din care eclozează larvele. Principala sursă de hrană a larvelor este reziduurile din industria alimentară regională. După aproximativ 12 zile, acestea sunt procesate în ulei de insecte și făină de insecte, produse care au dat deja rezultate promițătoare în legătură cu gestionarea și sănătatea porcilor și păsărilor de curte. Scopul este de a produce 100 de tone metrice (1000 kg) de larve pe zi.

Proteina din larvele muștelor poate înlocui permanent o mare parte din soia

„Apreciem foarte mult această cooperare, deoarece larvele muștei soldate negre au un potențial enorm. Credem că această sursă alternativă de proteine poate înlocui permanent o mare parte din soia care este în prezent importată în Europa.”

Printre partenerii proiectului se numără Danish DLG Group, o cooperativă deținută de 25.000 de fermieri danezi. Cu cele trei domenii de activitate – alimentație, energie și locuințe – DLG Group are o cifră de afaceri anuală aproximativă de echivalentul a 10 miliarde EUR, din care 65% este generată în Germania.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL