România a absorbit 97% din fondurile alocate în cadrul Politicii de Coeziune 2014-2020

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a anunțat că România a primit, până în acest moment, 23,288 de miliarde de euro din alocarea finală de 24 de miliarde de euro din Politica de Coeziune aferentă exercițiului financiar multianual 2014-2020, ajungând astfel la un grad de absorbție de 97% din alocarea finală.

Într-un mesaj publicat pe Facebook, acesta a menționat că, ”la momentul intrării la guvernare, noiembrie 2021, România primise doar 11,8 miliarde euro din cele 24 de mld cuvenite pe Politica de Coeziune”, având un ” grad de absorbție de 50%? (50% la un an după terminarea perioadei normale de absorbție și intrând în perioada de extindere n+3)”.

 

”În acești doi ani și jumătate de când suntem la guvernare, iată, au intrat în România sume duble față de cei șapte ani anteriori de când exercițiul financiar 2014-2020 intrase în vigoare”, a explicat Câciu.

Acesta s-a întrebat ”cum ar fi arătat România fără acest rezultat”, care vine pentru ”că suntem o echipă în Guvern, în ministere și pentru că avem o coaliție stabilă care a înțeles că interesul României este peste cel politic, de partid, iar ura și dezbinarea precum și concursul <<cine e mai deștept>> nu fac decât să distrugă o nație!

”Vom continua să construim și să dezvoltăm România”, a încheiat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: