Fuga primarului Cherecheş: detalii despre strategie, premeditare şi ce infracţiuni a mai comis

Sursa foto: X

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru corupţie, a fost dat în urmărire de Poliţie după ce nu a fost găsit pentru a fi depus în Penitenciarul Gherla. 2mnews.ro prezintă informaţii despre strategia premeditată a fugii, despre clipele dinaintea părăsirii ţării şi infracţiunile comise pentru a fugi.

Surse informate şi implicate au precizat pentru 2mnews că în urma verificărilor filmărilor stocate de camerele video montate în Primăria Baia Mare, edilul a părăsit sediul instituţiei în dimineaţa de vineri, 24 noiembrie, după ora 3 dimineaţa. În aceste situaţii, filmarea prezentată ca fiind live şi despre care ulterior s-a afirmat că ar fi fost o strategie care să-i acopere fuga ar fi fost făcută doar cu puţin timp înainte. La plecarea din Primărie, Cherecheş era însoţit de una dintre secretarele sale.

A plecat spre casă cu maşina Primăriei, secretara s-a reîntors la Primărie şi a revenit la casa lui Cherecheş (cel mai probabil a uitat ceva în Primărie). Apoi, edill corupt a plecat cu un taxi spre Satu Mare (este cunoscută identitatea taximetristului). În Satu Mare a închiriat un alt taxi cu care a părăsit ţara în jurul orei 7.00 dimineaţa, prin Punctul de Trcere a Frontierei Petea, prezentând cartea de identitate a vărului său din Germania.

Citeşte mai mult aici.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: