Rareș Bogdan, mesaj către europarlamentari: Ne mințiți și păcăliți constant!

Rares Bogdan
Sursa foto: captură video

Europarlamentarul PNL, Rareş Bogdan, a luat cuvântul în plenul Parlamentului European și a reproșat liderilor europeni că nu sunt capabili să pună presiune şi să îl oprească pe cancelarul Austriei, Karl Nehammer, care umilește și sfidează România, prin refuzul de a o accepta în Schengen.

Rareș Bogdan punctează pentru europarlamentari că românii sunt cetățeni europeni model, deschiși și toleranți, că fermierii români pierd de pe urma cerealelor ucrainene, ori că locuitorii de la granița sudică primesc mesaje de alertă cu privire la drone rusești care cad pe teritoriul românesc și totuși, acești oameni sunt mințiți „în mod repetat”.

„Ne-aţi minţit! Ne-aţi minţit în mod repetat. Ne umiliţi şi păcăliţi constant, deşi suntem cetăţeni europeni model, responsabili şi deschişi, toleranţi şi extrem de muncitori. Am făcut eforturi uriaşe şi am deschis larg uşile pentru 6 milioane de cetăţeni ucraineni ce fugeau din faţa agresiunii inacceptabile şi incalificabile a lui Putin. Ne punem la grea încercare fermierii noştri rămaşi cu mii de tone de cereale în hambare sau pe câmp pentru a primi cerealele ucrainene ce trebuie să ajungă în Nordul Africii şi Europa Occidentală, însă care rămân în cantităţi uriaşe şi pe teritoriul României. Ne-am securizat graniţele şi tocmai azi dimineaţă românii de la graniţa sudică cu Ucraina au primit mesaje de, informare şi avertizare cu privire la protejarea de bucăţile de drone ce cad de pe celălalt mal atacat în rafale de ruşi”, a spus europarlamentarul PNL în discursul său.

„Nu sunteţi capabili să puneţi presiune şi să îl opriţi pe cancelarul Nehammer al Austriei de a umili şi sfida o ţară cu 25 de milioane de cetăţeni europeni. Nehammer sfidează şi umileşte nu doar România şi pe români, el îşi bate joc de eurosistem, de voi toţi, de la Consiliu până la tine, în mod special, Dragă Ursula”, a acuzat europarlamentarul liberal, adresându-se președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

„Vorbim în termeni elogioşi de viitorul Europei, dar tolerăm ca un fost ministru de Externe al Austriei, ce dansa la nuntă cu dictatorul Putin, să anunţe că s-a mutat în oraşul dictatorului, la Sankt Petersburg”, a mai spus el.

Rareș Bogdan cere repectul cuvenit și șanse egale pentru România și români, dincolo de declarațiile în care se aud cuvinte precum „solidaritate” sau „unitate” și care par niște „glume”, conform politicianului român.

„Aud cuvinte ca solidaritate, unitate şi alte glume. Care solidaritate? Ce au cerut românii care sunt umiliţi pe coridoare marginale în aeroporturi? Ce unitate şi egalitate de şanse, când românii stau la cozi kilometrice la graniţe? Am fost primii care am adoptat buget de 2% pentru apărare, iar acum mergem pe 2,5%. În timp ce noi securizăm frontiera, alţii se dezvoltă! Românii au apărat Europa în ultimii 500 de ani. Am livrat petrol, gaze, lemn, uraniu, apă, dar mai ales inteligenţă! Iar pentru a ne apăra ţara, a trebuit să negociem permanent. Ne-aţi hrănit cu iluzii, dar am rămas şi rămânem europeni. Asta în timp ce Austria vânează contracte, iar România aşteaptă respectul cuvenit. Atât! Respect și șanse egale!”, a susținut Bogdan.

Autor

  • Susana Pletea

    Are o experiență de peste 25 de ani în presa românească. Și-a început cariera în radio, a continuat cu presă scrisă (reviste) și acum este parte din echipa PSNews. Bun comunicator, pasionată de cuvântul spus sau scris, are o aplecare spre natura umană și literatură fantastică. Pledează vinovată de curiozitate și entuziasm.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL