5 „triburi” marchează alegerile din Europa. Crizele care au zguduit continentul iau locul orientărilor tradiționale.

Sursa foto: Shutterstock

Un nou studiu al politologilor Ivan Krastev și Mark Leonard, publicat miercuri de Consiliul European pentru Relații Externe (ECFR), sugerează că populația electorală din Europa este fragmentată în cinci „triburi de criză” înaintea alegerilor de anul acesta pentru Parlamentul European.

Krastev și Leonard cred că alegerile din Europa din 2024 vor fi de marcate de anxietățile alegătorilor cu privire la schimbările climaticefrământările economice globaleimigrațiepandemie și războiul Rusiei din Ucraina.

Studiul, care se bazează pe sondajele de opinie realizate de Datapraxis, YouGov și Norstat în unsprezece țări europene, relevă că atitudinile cetățenilor față de aceste crize ar putea fi un factor important în ceea ce privește alegerile. Se observă că imigrația domină preocupările alegătorilor din Germania, schimbările climatice îi preocupă pe cei din Franța și Danemarca, frământările economice globale îi preocupă pe alegătorii din Italia și Portugalia, în vreme ce războiul Rusiei din Ucraina e pe primul loc doar pentru cetățenii aflați cel mai aproape de granița de est a Europei.

Citeşte mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL