83% din proprietari au îmbunătățit eficiența energetică a locuințelor în ultimii 3 ani

Sursa foto: Fundația Terra Mileniul III

46% dintre proprietarii de locuințe din România afirmă că și-au îmbunătățit izolația termică, iar 43% că au redus consumul de energie, în timp ce doar 8% și-au instalat panouri solare în ultimii 3 ani.

Economisirea costurilor cu energia este principalul motiv de îmbunătățire a eficienței energetice pentru proprietarii de locuințe care au luat astfel de măsuri, potrivit unui studiu realizat de Ipsos pentru ING în 7 țări.

Potrivit acestuia, majoritatea proprietarilor de locuințe din România (83% dintre cei chestionați) afirmă că au luat măsuri pentru îmbunătățirea eficienței energetice a locuințelor în ultimii 3 ani, în special prin îmbunătățirea izolației termice și reducerea consumului de energie al dispozitivelor, similar cu răspunsurile agregate în toate cele 7 țări vizate (media generală). Doar 8% dintre proprietarii de locuințe din România au afirmat că și-au instalat panouri solare, mai puțin de jumătate față de media generală de 19%.

Pentru proprietarii de locuințe care au luat măsuri de eficientizare energetică, economisirea costurilor cu energia a fost principalul motiv pentru care au făcut acest lucru (pentru 84% în România vs 78% media generală), în timp ce considerentele de sustenabilitate au reprezentat principalul motiv pentru 13% dintre românii întrebați, față de 20% la nivelul întregului studiu (media generală).

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: